avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 248 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

Se pot folosi ca probe in procesul de divort,inregistrarile efectuate cu telefonul mobil,al convorbirilor dintre reclamanta si parat,daca din acestea reies clar motive de divort ,sau corespondenta dintre acestia, tinand cont de faptul ca reclamanta stia de inregistrarea acestor convorbiri? Multumesc tuturor celor care mi-au raspuns si care inca ma mai suporta,dar sunt disperat! MULTUMESC!
Cel mai recent răspuns: Antoanela Geaman , Avocat 19:15, 18 Ianuarie 2010
Buna ziua !
Nu se pot folosi, acestea putandu- se aduce numai in materie penala, in conditiile expres prevazute de lege.
In materia divortului sunt aplicabile prevederile art. 1170 Codul Civil care precizeaza ca "dovada se poate face prin inscrisuri, prin martori, prin marturisirea uneia dintre parti si prin juramant" .Unele probe neadmise in dreptul comun sunt totusi admise in procesul de divort, anume posibilitatea audierii ca martori si a rudelor si a finilor pana la gradul trei inclusiv, cu exceptia descendentilor ( art. 190 c.p.c.).
Alaturi de aceste mijloace de probatiune judiciara trebuie adaugate cele reglementate de Codul de Procedura civila, si anume cercetarea la fata locului si expertiza.
Sarcina probei incuba reclamantului, care va trebui sa dovedeasca faptele invocate, iar paratul daca face si el o cerere, devine prin aceasta reclamant si trebuie sa dovedeasca cele sustinute.
Unele mijloace de proba desi sunt admise in dreptul comun, ele nu sunt admise cu prilejul procesului de divort. Este cazul interogatoriului, care nu poate fi folosit pentru dovedirea motivelor de divort - art.612 al. ultim c.p.c.
Masura interzicerii unor probe( ca cele scrise de dumneavoastra sau interogatoriul) nu exclude luarea in considerare a recunoasterilor facute de soti in instanta in masura in care ele sunt confirmate de alte probe.
Cu stima !
Ultima modificare: Luni, 18 Ianuarie 2010
Marius Zaharia, Avocat
Colegul are dreptate, cu un singur amendament, se poate administra interogatoriu si in divort.In ce priveste folosire probei dvs. nu se poate direct, ci doar indirect.Apelati la un avocat


DECIZIA Nr.969
din 30 octombrie 2007
referitoare la excepţia de neconstituţionalitate a dispoziţiilor art.612 alin.6
din Codul de procedură civilă
Publicată în Monitorul Oficial nr.816 din 29.11.2007


CURTEA CONSTITUŢIONALÃ
În numele legii
DECIDE:
Admite excepţia de neconstituţionalitate ridicată de Daniel Popescu în Dosarul
nr.1.975/303/2007 al Judecătoriei Sectorului 6 Bucureşti şi constată că dispoziţiile art.612 alin.6
din Codul de procedură civilă sunt neconstituţionale.
Prezenta decizie se comunică celor două Camere ale Parlamentului şi Guvernului, conform art.31 alin.(4) din Legea nr.47/1992 privind organizarea şi funcţionarea Curţii Constituţionale.
Definitivă şi general obligatorie.
Pronunţată în şedinţa publică din data de 30 octombrie 2007.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Interogarea partilor ralu_2008 ralu_2008 in cazul caii de atac (apel) a unei hotarari de divort, se admite interogatoriul partilor sau doar proba testimoniala cu martori? ce alte probe pot fi admise ... (vezi toată discuția)
Interogatoriul in materie de divort Ancuta C. Ancuta C. Am o dilema. Mi s-a cerut sa fac o actiune de introducere a divortului drept tema. Trebuie sa pregatesc printre altele si interogatorii, ale paratului si ... (vezi toată discuția)
Divort cu minori danmocanescu danmocanescu daca sunt luate in considerare la custodie probe audio si video, foto sau convorbiri messenger. Va rog detalii cu lege si articol. (vezi toată discuția)