avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1314 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna seara ! Ma numesc Mariana Zăria și am nevoie de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna seara ! Ma numesc Mariana Zăria și am nevoie de un răspuns ...

Buna seara !
Ma numesc Mariana Zăria și am nevoie de un răspuns fiindcă nu prea știm ce sa facem .
Tatăl soțului meu a murit in 2016 ,după moartea lui soțul s-a ocupat de plata impozitului la casa și pamânturi ,dar dobândea și o arenda după pamânturi .In 2019 o verișoara a soțului i-a trimis vorba soțului ca nu are nici un drept sa ma ia arenda de pe pământ ,fiindcă titlu de proprietate este pe numele tatălui ei ,eu vreau sa spun ca pământul este trecut la registrul agricol pe numele socrului și el a plătit impozit și dula moarte lui soțul ,ce avem de făcut ??
Noi ne-am dus la primărie și am cerut sa ne fie șterse pământurile ,la care ni s-a spus ca nu se poate ,e nevoie de un act ca noi nu mai suntem in posesia lor ,pământurile.Am omus sa spun ca și tatăl verișoarei ,fratele socrului este decedat
Ce trebuie sa facem ??
Ultima modificare: Miercuri, 27 Iulie 2022
MarianaZaria, utilizator
Cine figurează pe titlul de proprietate, acela este proprietarul. Dacă a murit, moștenitorii îl vor dobândi, prin dezbaterea succesiunii.

Rolul nu este act de proprietate.
Și nici plata impozitului nu va transforma în proprietari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotarare judecatoreasca pentru act autentic si apoi vanzare eloria eloria Tatal meu a decedat in mai 2011. In anul 2007, tatal meu a cumparat cu chitanta de mana un teren de 3 ha de la 3 persoane ( verisoare cu varste ... (vezi toată discuția)
Mostenire nedelcuvictoritza1990 nedelcuvictoritza1990 Buna ziua! Bunicii din partea sotului meu au avut 2 fii(socrul meu si fratele acestuia).Socrul meu a avut 3 fii iar fratele acestuia 4 copii. Bunica sotului a ... (vezi toată discuția)
Situatie mostenire nicum nicum Buna seara, Va rog sa ma luminati intr-o situatie aparuta: Acum cateva luni a murit subit o ruda de-a mea fara sa stiu. Aceasta ruda era sotul verisoarei ... (vezi toată discuția)