Buna seara,
Eu va recomand Tratatul de procedura civila(2 volume) Mihaela Tabarca. Are si un Tratat doar cu Exceptiile procesuale(acestea pun probleme mari si in practica). Scrie bine structurat si chiar daca da impresia ca este extrem de laborioasa, in finalul studiului(chiar si dupa o singura citire) se pot retine cu usurinta chestiunile esentiale ale institutiilor din procedura ajutand totodatasi la dobandirea dexteritatii necesare in delimitarea unora ce prezinta risc de confuzie(gen discutii precedente de pe forum: litispendenta vs conexitate).
mai stiu cateva persoane care au obtinut peste 7 la procurori!
sper sa fie aceleasi pe care le-ati gasit si voi! daca nu...............Emotiile sunt mari!
oricum, nu cred ca exista o unitate de masura a dificultatii examenelor!
Doar zecile si sutele de ore de carte! Plus ca cu cat citesti mai mult, cu atat ti se pare ca nu stii nimic! asteptam ziua de luni! mai actualizati lista cu candidatii care au luat peste 7 la procurori? as fi interesat! sper sa ne vedem la interviu si medicala! cu putin ajutor divin!
,,.....senatorii au decis ieri ca avocatii, consilierii juridici, notarii si profesorii universitari de specialitate juridica sa poata intra in magistratura, fara concurs. Este necesar insa ca persoanele amintite sa indeplineasca o conditie, referitoare la vechimea in functie, care trebuie sa fie de cel putin 10 ani.
Propunerea a fost aprobata de plenul Senatului, cu 83 de voturi pentru si niciunul impotriva si prevede ca, alaturi de avocati, si fostii magistrati si consilierii juridici, notarii si profesorii universitari de specialitate juridica pot fi numiti procurori sau judecatori, dar numai la judecatorii si la parchetele de pe langa acestea. In plus, acestia nu pot fi detasati, transferati, delegati sau promovati la alte instante, timp de trei ani, pe alte functii.''