camicris a scris:
blue ray a scris:
In mod categoric sunt diferente intre cele doua examene, şi e absolut normal să fie. E drept, în ultimii ani a scăzut nivelul exigenţei de la admiterea INM. De asemenea, se observă o sporire a dificultăţii subiectelor date la examenul direct pe post. Insă, permite-mi să nu fiu aşa convins că deja e mai greu la examenul direct. Categoric, s-ar putea să mă-nşel. Aprecierea nivelului de dificultate e ceva subiectiv, depinde de nivelul de pregătire al fiecărui candidat.
Avand in vedere ca INM-isti ia salariu de judecator stagiar, mi se pare normal ca examenul sa fie mai greu.Ei au la dispozitie inca 2 ani de aprofundat materia, in schim noi, pe langa faptul ca cele 6 luni de pregatire s-au redus la 1 luna, mai ai si surpriza sa te bage direct in sedinta.
Să-nţeleg că banii sunt problema?
Îmi pare rău, îţi scapă esenţa discuţiei.
Io vorbeam de nivel de pregătire, de formarea ca magistrat.
Hai să-ţi spun io cum văd treaba, deşi cred că s-a înţeles din ce-am mai scris.
Faptul că unul care la intră la INM mai are la dispoziţie 2 ani să aprofundeze materia poate justifica nişte rigori scăzute la admiterea INM. Chestiunea n-are absolut nicio legătură cu salariul.
Cel intrat direct pe post, cum te plângeai şi tu, se trezeşte cu dosarele-n braţe, direct în şedinţă. Pentru asta trebuie să fie pregătit. Se presupune că e la nivelul profesional al celui care a făcut INM-ul şi a şi luat definitivatul. Cum verifici dacă e sau nu pregătit? Prin examen riguros.
Nu e grav dacă la INM intră cineva care nu are un bagaj de cunoştinţe solid, sau anumite deprinderi. ªi le va forma în cei doi ani de INM, plus stagiatura.
În schimb, la cei cu 5 ani treaba stă altfel, pt că intră în sală şi tre să ia decizii. Direct.
N-am spus nicio clipă că cei care fac INM-ul sunt cei mai deştepţi şi frumoşi. Oricine poate greşi. Asta nu-nseamnă că trebuie arătat cu degetul.