avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1011 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere magistratura 2010
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere magistratura 2010

Stie cineva daca s-a stabilit data pentru admiterea de anul acesta?
Cel mai recent răspuns: cip3118 , utilizator 11:38, 8 August 2010
ursuletz a scris:

Sincere felicitari si toata admiratia mea pentru cei care au obtinut note peste 7, sa dea Dumnezeu ca aceste rezultate sa promovati acest examen. Cred ca e foarte frustrant sa fii "admis fara loc", cum se mai spune.
N-ati facut un calcul estimativ, cati candidati intra pe forum (ar constitui un esantion), cati dintre acestia (procentual) au note peste 7, si sa faceti un raport? Au fost peste 10 pe un loc, deci daca am vedea ce medii au luat primii 10 % dintre cei care intra pe forum, poate ar fi un indiciu cu privire la media de intrare. Nu stiu cat de bine m-am exprimat si daca m-am facut inteleasa... Oricum, nu mai e asa mult pana luni.
Imi pare rau ca nu am descoperit mai devreme acest forum, pentru ca am gasit niste ponturi interesante aici... RIL-uri, spete SCJ. Eu am aflat de voi cu putin timp inainte de examen, cand nu mai prea era mult timp si n-am citit tot ce ati scris.
Eu nu va fac concurenta cu un 6 amarat.:(( E drept ca nici n-am prea invatat, m-am apucat sa citesc abia dupa Craciun, doar civilul l-am studiat din carti, in rest am tot citit codurile, bazandu-ma si pe experienta practica si pe logica, de care nu ma prea pot plange.
In plus, mi s-a si respins dosarul si am luat o pauza de o saptamana, pana am aflat, cu o saptamana inainte de examen, ca mi s-a admis contestatia si voi fi primita la examen.
Civilul + PC au mers mai bine, dar penalul a fost JALE!!! Si cand ma gandesc ca in trecut, la licenta, de exemplu, penalul era baza la mine. Nu sunt avocat, ci consilier juridic, iar lipsa practicii in penal s-a simtit. Dar, din ce am citit ce ati scris si voi, subiectele de penal si PP au fost considerate de multi mai grele.
Mi-e ciuda pe mine ca nu m-am pregatit mai bine, desi mi-e si greu, din cauza serviciului solicitant, dar asta nu-i o scuza, majoritatea lucram. Sotul meu spune ca la cat am invatat, am luat chiar bine, dar regret ca nu am inceput mai devereme studiul.
Totusi, examenul a fost pentru mine o experienta benefica, din care am tras niste invataturi: trebuie invatat temeinic si serios. In dimineata aceasta mi-am comandat manuale noi (penal + procedura) si o carte de grile, iar dupa Paste, o sa-i dau bataie. Doamne-ajuta!
Inca o data, felicitari si succes celor cu peste 7! Va tin pumnii, dar nu inainte de a va aplauda pentru efort. Respectele mele!=D>

Ce manuale ti-ai comandat?
buna ziua dragilor....nu am putut sa stau departe de voi... noroc cu netul ca astazi a cazut......mai avem putin si ne linistim.......sincer asa emotii nu ma mai avut de la nasterea bebelului meu....dar ce o fi o fi... macar ma linistesc si stiu ce e de facut.. si senzatia mea e ca examenul de acum a fost mai usor decat cel din noiembrie... dar asa cum ati aratat si voi au fost unele capcane si cu totii am gresit....nici eu nu am vazut sau auzit multe persoane fericite dupa examen.. de aceea imi mai fac sperante... altfel la nota mea as fi ridicol....bine.... am devenit un pic dependent cunoscandu-va pe voi... si chiar daca nu o sa fie tot ma bucur ca v-am cunoscut
Ultima modificare: Sâmbătă, 27 Martie 2010
sendre, utilizator
intarzieri repetate in solutionarea dosarelor
acesta a fost motivul pentru toate cazurile de judecatori sanctionati
sunt insa unele instante unde un judecator intra saptamanal cu cate 70-80 de dosare,
fluturas1980 a scris:

Ce manuale ti-ai comandat?

Patru carti am comandat:

- penal general de Mitrache si penal special de Toader, ultimele editii.
Eu am acum niste editii vechi, din 2000-2001.

- procedura penala - partea speciala de Neagu (am inteles ca el e de preferat). Partea generala nu era pe stoc, trebuie sa o mai caut. Pentru examenul de acum am invatat numai din cod. Din nou, si aici am manuale antice, ale lui Mateut din anii '90!

- cartea de grile a Mihaelei Ciobanu.
Cred ca ajuta si astea, pana acum am facut doar grile care s-au dat la examenele trecute, dar sunt insuficiente.

Astea sunt cartile comandate. In rest, am deja manualele de civil din care m-am pregatit pana acum:
general - Beleiu
reale - Barsan
obligatii - Statescu si Barsan
contracte si succesiuni - Deak

Ce-mi recomandati la procedura civila? Evident, nici aici nu vreau sa ma mai rezum la cod pentru toamna, pentru ca vreau sa invat serios. Am un tratat mai vechi, de 10 ani, al lui Deleanu. Voi ce imi recomandati?

Alte discuții în legătură

Admitere magistratura ianuarie 2013 gabonne8107 gabonne8107 Oare se mai sustine o sesiune pentru cei cu vechime 5 ani in cursul lunii februarie 2013, dupa cum tot circula zvonuri? (vezi toată discuția)
Admitere magistratura 2008 Florin Dieac Florin Dieac am auzit din surse neoficiale ca examenul de admitere de anul acesta -2008, proba grila eliminatorie ar fi pe 14 august 2008.Poate sa-mi mai confirme ... (vezi toată discuția)
Admitere magistratura 2011 ursuletz ursuletz Am auzit niste zvonuri ca ar fi posibila organizarea unui examen de admitere pentru cei cu vechime in luna mai. Chiar pe un topic al acestui forum am citit, ... (vezi toată discuția)