avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 734 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere magistratura 2010
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere magistratura 2010

Stie cineva daca s-a stabilit data pentru admiterea de anul acesta?
Cel mai recent răspuns: cip3118 , utilizator 11:38, 8 August 2010
mai adug si eu un 7,10 la judecatori
Judecatori:
Dolj 1 - 8,45
harghita 8 si ceva
triton - 8,20
adinete - 8,15
stela b - 8,10
Bacau - 8,05/8,15
kmelia - 8,05
anais - 7,95
lukcelmic - 7.90
dia_anna - 7,80
Cluj 1 - 7,80
primaria - 7,80
Vaslui - 7,80
Brasov - 7,70
Constanta 1 - 7,55
H. Maria - 7,55
engfull - 7.50
carmen_k - 7,45
Timisoara 1- 7,45
Dolj 2 - 7,35
Dolj 3 - 7,35
Valentinaqq - 7,30
cris28 -7.30
Arges - 7,25
Constanta 2 - 7,25
Cluj 2 - 7,20
Dambovita - 7,20
Dolj 4 - 7,15
andreea jd - 7.10
STIW TL - 7,10
sendre - 7.05
Timisoara 2 - 7,00
raurs -7,00 sau 7,1

Procurori:
buz- 8,30
primavara- 8,10
Giurgiu - 7,90
Karmina-7,80
Valcea 1-7,75
cineva - 7,75
Maramures - 7,70
pavel_corneliu - 7,55 Olt
altcineva - 7,50
cineva 2- 7,50
Dolj 1-7,40
Valcea 2 - 7,35
Valcea 3 - 7,35
harghita - 7,35
Dolj 2-7,30
Dolj 3-7,30
cineva 3 - 7,30
pepita - 7,10
altcineva 2- 7,10
Bucuresti 2 - 7,10
zz-man - peste 7
Bucuresti 1 - peste 7
Bucuresti 3 - 7,05
Arges 2 -7,00

peste 7 judecator/procuror - Bihor
Karmina a scris:

apreciez ca nivelul de dificultate la examenul de admitere in magistratura direct pe post, va fi din ce in ce mai ridicat, in ciuda numarului mare de locuri vacante in sistem.
afirm aceasta deoarece in ultimele luni ministrul justitiei deseori a afirmat lipsa de pregatire a celor admisi in acest mod in sistem.
sincer vorbind, in ciuda gradului de dificultate al acestui examen, ganditi-va ca cei admisi intra direct in paine iar perioada de pregatire de 1 luna de zile este evident insuficienta...
nu vreau sa par rautacioasa dar multi care participa la acest examen cu siguranta nu au fost niciodata in fata instantei....cu alte cuvinte multora le lipseste practica....
iar vorba aceea teoria ca teoria, dar practica te omoara...nu e intamplatoare...
am constatat acest lucru in primul rand la mine...la inceputul profesiei desi am invatat serios in facultate, nu stiam absolut nimic despre lucrurile elementare ce tin de practica, in ciuda bagajului mare de cunostinte pe care il stapaneam...
intr-adevar, aici intervin alte discutii despre sistemul de invatamant....
in concluzie, mi se pare normal sa fie foarte greu un astfel de examen....

Mă tem că sistemul nu-şi permite să rămână cu locurile neocupate, condiţii în care nu cred că se va ridica gradul de dificultate... Cei care administrază sistemul sunt puşi într-o situaţie realmente delicată: trebuie să ocupe locurile vacante din sistem, dar au nevoie de oameni pregătiţi. Din păcate nu se poate să ai şi mulţi şi foarte bine pregătiţi. Aşa că trebuie să sacrifice unul dintre aspecte.
Mi-aş dori sincer să văd subiecte foarte dificile, complexe, care să impună reale capacităţi de sinteză, conexiuni logice, etc. şi toate locurile să fie ocupate. Ar fi ideal. Realitatea a dovedit, însă, că nu se poate, la momentul ăsta.
Ai dreptate, Karmina, totul pleacă de la declinul învăţământului românesc.

Situaţia nu e, totuşi, dramatică. Contează foarte mult calitatea umană a celor admişi în magistratură. Dacă au tot ce le trebuie pentru a fi magistraţi (şi mă refer aici la aspectele morale), se vor perfecţiona, vor prinde din mers, vor deveni magistraţi buni.

O altă soluţie ar fi reducerea duratei INM-ului la un an. S-ar dubla "capacitatea de producţie", iar pregătirea din INM de un an, urmată de un an de stagiatură ar fi supersuficientă, pe aceleaşi costuri din partea statului.
Legea (încă) prevede că principala modalitate de accedere în magistratură e prin INM. Ar trebui dată respectivului text importanţa cuvenită.:coffee:
blue ray a scris:
[

Situaţia nu e, totuşi, dramatică. Contează foarte mult calitatea umană a celor admişi în magistratură. Dacă au tot ce le trebuie pentru a fi magistraţi (şi mă refer aici la aspectele morale), se vor perfecţiona, vor prinde din mers, vor deveni magistraţi buni.

=D>=D>=D>=D>=D>=D>=D>=D>

Ai perfectă dreptate!
De noi, generatiile tinere depinde viitorul acestei tari!
Stiti ce am observat la occidentali ca au si noi nu avem? Responsabilitate si constiinta!
Cred ca daca am lucra putin la aceste doua calitati, am ajunge foarte departe!
Si e atat de usor....nu costa nici un ban, iar consecintele.....sunt de-a dreptul mărețe atat pe termen scurt, cât mai ales pe termen lung !!!
Draga Brendissima, daca ei vechime cumulata este suficient. Si eu am avut intreruperi, care nu au ridicat niciun fel de probleme. In sase ani am avut 3 intreruperi: doua de cateva luni si una de cateva zile, dar n-au avut importanta, pentru ca am avut vechime cumulata.
Cand am dat declaratia, am scris ceva de genul: declar ca perioadele lucrate in functia de consilier juridic au fost efectuate fara intrerupere, iar inscrierile din CM corespund realitatii.
Eu cred ca aceste intreruperi se refera de fapt la suspendarea contractului, pentru ingrijire copil, de exemplu. Mi se pare normal ca aceste perioade nelucrate efectiv sa nu intre in calcul pentru ca, prin conditia de vechime se urmareste, de fapt, dobandirea experientei, or ce experienta poti castiga intr-o perioada nelucrata?
Ar fi absurd, de exemplu, sa nu primesti la examen un om cu 5 ani experienta, pentru ca la mijlocul celor 5 ani a avut o pauza de doua zile, cine stie din ce motiv, si sa primesti o alta persoana care s-a angajat la o firma, a lucrat un an, dupa care a facut doi copii unul dupa altul si de 4 ani sta acasa. Nu crezi?

Alte discuții în legătură

Admitere magistratura ianuarie 2013 gabonne8107 gabonne8107 Oare se mai sustine o sesiune pentru cei cu vechime 5 ani in cursul lunii februarie 2013, dupa cum tot circula zvonuri? (vezi toată discuția)
Admitere magistratura 2008 Florin Dieac Florin Dieac am auzit din surse neoficiale ca examenul de admitere de anul acesta -2008, proba grila eliminatorie ar fi pe 14 august 2008.Poate sa-mi mai confirme ... (vezi toată discuția)
Admitere magistratura 2011 ursuletz ursuletz Am auzit niste zvonuri ca ar fi posibila organizarea unui examen de admitere pentru cei cu vechime in luna mai. Chiar pe un topic al acestui forum am citit, ... (vezi toată discuția)