avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 972 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere magistratura 2010
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere magistratura 2010

Stie cineva daca s-a stabilit data pentru admiterea de anul acesta?
Cel mai recent răspuns: cip3118 , utilizator 11:38, 8 August 2010
Buna ziua tuturor.
Eu am avut interviul ieri, dar am ajuns tarziu acasa si nu am avut cand sa va scriu.
Mie mi s-a parut destul de lejer; la fel am "evaluat" si testul scris la psihologic. Important este sa fii atent la intrebari si sa comunici cu usurinta.

Mai intai au cerut sa ma prezint din pdv profesional. Apoi a trebuit sa povestesc o situatie complexa cu care m-am confruntat - si sa argumentez de ce am considerat-o ca fiind complexa.
Intrebarea obisnuita - de ce am optat pentru procuror...

Ei aveau in fata interpretarea testului meu scris - poti sa vezi chiar pe foaie procentele aferente fiecarei trasaturi. Si de aici derivau o serie de intrebari: De ce sunteti o persoana rezervata? Sunteti exigenta cu dvs si cu cei din jur ?

Cam atat. Nu cred ca exista raspunsuri corecte si raspunsuri gresite. Pe baza argumentarii tale ei isi dau seama de felul in care gandesti.

Sper sa nu fi luat eu prea in usor aceasta testare. :"> Se va vedea la rezultate !!!

Mult succes tuturor!
multumim pepita
balsam pentru suflet mesajul tau
bravo!!!!
ai scapat !
pepita, multumim ca ne-ai spus!
:vishenka:
Pepita, ai scăpat...=D>.
Comisia este formată din cei 2 psihologi de la testări? Mai e cineva? Ce mai spuneau ceilalţi, ce intrebări s-au mai pus? Mă intreb dacă mi-ar veni repede in cap o situaţie complexă...
Dacă iti mai aminteşti ceva, indură-te şi mai spune-ne:)
Comisia este formata intr-adevar din cei doi psihologi. Sunt f. de treaba - a fost o discutie cordiala, fara afirmatii si cuvinte "pompoase", un dialog constructiv. Dupa ce mi-a adresat intrebarea cu "situatia complexa" - chiar a venit imediat cu niste exemple, pe care le puteai fura daca nu aveai alta idee.

Un baiat care lucreaza in Politie a terminat in maxim 5 minute. Dar cei care au cunostinte in domeniu , stiu de ce...: experienta de la Academie se face remarcata.
In rest, in general, s-a stat cam cate 10-15 minute.

Am mai auzit de intrebari de genul: de ce esti asa de incapatinat(a)? Cand simti nevoia sa pui punctul pe i? Ai nevoie sa iti fie recunoscute meritele de cei din jur?

Asa cum v-am spus, intrebarile se bazeaza pe structura testului scris, astfel ca e normal sa se regaseasca intrebari din testele de personalitate.

Inca ceva ce am observat: eu ma asteptam ca toata lumea sa fie la costum, cat mai oficial posibil... Nu a fost asa, erau si persoane in blugi. Va spun, pt ca sigur v-ati gandit si la acest aspect!

Alte discuții în legătură

Admitere magistratura ianuarie 2013 gabonne8107 gabonne8107 Oare se mai sustine o sesiune pentru cei cu vechime 5 ani in cursul lunii februarie 2013, dupa cum tot circula zvonuri? (vezi toată discuția)
Admitere magistratura 2008 Florin Dieac Florin Dieac am auzit din surse neoficiale ca examenul de admitere de anul acesta -2008, proba grila eliminatorie ar fi pe 14 august 2008.Poate sa-mi mai confirme ... (vezi toată discuția)
Admitere magistratura 2011 ursuletz ursuletz Am auzit niste zvonuri ca ar fi posibila organizarea unui examen de admitere pentru cei cu vechime in luna mai. Chiar pe un topic al acestui forum am citit, ... (vezi toată discuția)