avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 926 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere magistratura 2010
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere magistratura 2010

Stie cineva daca s-a stabilit data pentru admiterea de anul acesta?
Cel mai recent răspuns: cip3118 , utilizator 11:38, 8 August 2010
Păi dacă ne vine numirea trebuie să ne prezentăm la instanţe. Teoretic nu intrăm in şedinţe decât după o lună de curs şi o altă lună de practică la instanţe. Dar deja, câtă vreme ai decretul, eşti judecător şi mergi la noul loc de muncă.
slava Domnului, ca m-am plictisit de cand astept. :D
triton@ a scris:

Păi dacă ne vine numirea trebuie să ne prezentăm la instanţe. Teoretic nu intrăm in şedinţe decât după o lună de curs şi o altă lună de practică la instanţe. Dar deja, câtă vreme ai decretul, eşti judecător şi mergi la noul loc de muncă.

unde ai citit ca e obligatorie o luna practica la instanta ?
eu am gasit pe site-ul INM la formarea magistratilor numiti in baza art. 33 caietul de practica care intr-adevar cuprinde o luna de `practica la instanta , insa am intalnit opinii la nivel de Curte de apel unde se spune " nu ... nici o practica la instanta , direct in sedinta ....."
Eu cred ca depinde ff mult de instanta / parchet. Daca sunt aglomerati si nu au posibilitatea sa iti acorde un timp de acomodare ( practica), probabil intri imediat in sedinta. Daca volumul de activitate este mai mic si exista bunavointa din partea colegilor, cred ca ai la dispozitie 2-3 saptamani. Totusi...fiecare din noi a batut cat de cat instantele, stie ce are de facut in sedinta, nu ? Important e sa studiezi bine dosarele!
Nu am citit, m-am prezentat la Jud. Constanţa şi doamna vicepreşedintă mi-a spus că asta urmează: cursul şi o lună de practică la instanţă; abia apoi voi intra in şedinţă, lucru care m-a bucurat, vă daţi seama... După atâta invăţat "ceea ce ştiu e că nu ştiu nimic", sigur am nevoie de o acomodare.
Probabil este in vreun regulament, nu am verificat.

Alte discuții în legătură

Admitere magistratura ianuarie 2013 gabonne8107 gabonne8107 Oare se mai sustine o sesiune pentru cei cu vechime 5 ani in cursul lunii februarie 2013, dupa cum tot circula zvonuri? (vezi toată discuția)
Admitere magistratura 2008 Florin Dieac Florin Dieac am auzit din surse neoficiale ca examenul de admitere de anul acesta -2008, proba grila eliminatorie ar fi pe 14 august 2008.Poate sa-mi mai confirme ... (vezi toată discuția)
Admitere magistratura 2011 ursuletz ursuletz Am auzit niste zvonuri ca ar fi posibila organizarea unui examen de admitere pentru cei cu vechime in luna mai. Chiar pe un topic al acestui forum am citit, ... (vezi toată discuția)