Dacă am înţeles bine nenea ăsta doreşte ca să se susţină concurs de admitere în magistratură pe 5 ani vechime numai după ce ai susţinut proba eliminatorie a concursului de admitere la INM (presupun că e vorba de prima probă eliminatorie, căci şi proba scrisă de raţionament logic e tot eliminatorie la ei). Citind expunerea de motive, parlamentarul pare să dorească altceva - un stagiu mai mare de pregătire similar INM şi pentru cei admişi direct pe post, dar din redactarea alineatelor nu se înţelege asta.
Sunt de acord cu @triton, redactarea e confuză.
Iar ca să fac o interpretare strict pe text aşa cum el ar urma să fie modificat, eu înţeleg că pentru a accede în magistratură pe 5 ani vechime este obligatoriu să susţin proba scrisă la admiterea în INM. Dacă nu trec de ea, nu pot susţine concurs nici pe 5 ani vechime, ceea ce mi se pare a fi puţin cam bizar, adăugându-se un filtru suplimentar. Practic ar trebui să susţii două concursuri în loc de unul şi să le treci cu bine pe amândouă. Voi cum interpretaţi?
eu personal nu inteleg cum vede initiatorul modificarea; eu nu ma pricep sa deschid petitii on line dar poate careva dintre voi se pricepe, sa semnam o petitie si sa o trimitem initiatorului sa-si retraga propunerea; la fel ar trebui sa procedam pt sustinerea abrog alin 14 din art 33 cu privire la interdictia de transfer...eu sincer admir inmistii pt cum se org si reactioneaza; ganditi-va ca daca nu ar fi fost mobilizarea de anul trecut jud ar avea un sal ca al femeii de serviciu ( nu vreu sa ofensez pe nimeni, respect orice munca) de la electrica....
a gasit cineva propunerea de abrogare a interdictiei de transfer ? eu nu o gasesc... stiu ca a fost initiata de un parlamentar pdl dar am uitat numele ... dati va rog un link...