avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 731 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Firma obligata la plata datoriei a angajatului
Discuție deschisă în Executare silită

Firma obligata la plata datoriei a angajatului

Am o situatie. Am luat la cunostinta de la un executor o proprire pe salar a unui angajat. Dupa 3 luni i-am dat curs dar dupa 2 saptamani ce i-am dat curs cererii de proprire,angajatul si-a dat demisia si i-am platit salariul cash la zi. Acum in ce masura ma poate afecta executorul spunand ca trebuie sa plateasca firma datoria lui. Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Invoker , utilizator 21:46, 29 Iulie 2022
Ati luat cea mai proasta hotarare posibila cand ati decis sa va protejati angajatul . Executorul judecatoresc nu v-a “ adus la cunostinta “ , ci a instituit poprirea pe care o instanta a incuviintat-o . Practic , v-a dat un ordin ( ca sa spunem asa ) , iar ordinul se executa , nu se discuta , iar dvs. - cu buna stiinta - ati ales sa-l ignorati . Daca executorul a cerut in instanta validarea popririi , dvs. ( firma ) ati devenit din tert poprit , debitor . Si asta pentru intreg debitul fostului dvs. salariat . Executorul va va bloca conturile , va va face clientii terti popriti ( acestia fiind obligati sa vireze eventualele sume pe care vi le datoreaza in contul executorului ) , va putea sa va scoata la licitatie bunurile firmei , - intr-un cuvant - va va executa . Ulterior , dvs. puteti sa chemati in instanta fostul angajat pentru a va recupera paguba .
Ultima modificare: Vineri, 29 Iulie 2022
CHKa, utilizator
Dar la finalul incheierii contractului,l-am anuntat ca si-a dat demisia, si am virat cuantumul sumei datorati de cand am primit notificarea pana la demisie. Asa in ce masura poate sa ma afecteze ? El continua sa ma ameninte (pe firma )
Ultima modificare: Vineri, 29 Iulie 2022
Invoker, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire salariu flawrin28 flawrin28 Am o executare silita infiintata si am primit instiintarea infiintarii popririi dar ma confrunt cu urmatoarea problema, firma nu prezinta interes in ... (vezi toată discuția)
Poprire salariu vyo vyo Buna ziua! Zilele trecute am fost la un executor judecatoresc pentru ca fostul meu sot nu trimite corect si nici nu a trimis corect pana acum pensia ... (vezi toată discuția)
Cum pot face ca pensia de întreținere să fie virată în contul meu, nu în cel al executorului? sombreros sombreros Buna ziua. Este normal ca executorul, contractat de mine, sa primeasca pensia mea alimentara in contul lui bancar? Suma, reprezentand pensia alimentara, a fost ... (vezi toată discuția)