Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea situatie
Sotul vrea sa divortam la notar. Avem 2 copii minori. In timpul casatoriei am construit o casa (am luat credit din care am platit aprox 20%, in 9 ani) si o masina. Acum sotul vine cu urmatoarele propuneri:
-pensie alimentara
-sa plateasca jumatate din rata
-sa locuiesc eu in casa cu cei mici si sa intretin fizic si financiar totul (lumina, internet, Tv, achizitie peleti, intretinere centrala, filtre, etc)
-sa incheiem un contract de comodat in care sa specificam conditiile in care intra in casa
-sa foloseasca el exclusiv masina
In aceste conditii, chiar daca sustin eu financiar, el se poate intoarce oricand in casa. Ce pot sa fac astfel incat sa nu mai aiba acces in casa, sa nu mai aiba nici un drept.
Buna ziua,
I am scris sotului ca tb sa cumparam jumatate/jumatate peleti pentru iarna.
Raspunsul lui:"pentru ca tu o sa locuiesti in casa trebuie sa te ocupi exclusiv de acest lucru. Plata incalzirii unei case/apartament+apa calda revine exclusiv celui care locuieste in casa respectiva"
Nu am divortat, nu am drept exclusiv de proprietate. Legal, nu este si el obligat sa participe la cheltuieli (avand drept de proprietate si el), chiar daca nu mai locuieste in casa? Exista cumva posibilitatea sa l dau in judecata pentru abandon sau ceva de genul? Plus ca avem si 2 copii minori care tb sa beneficieze de un trai decent. Nu mai zic ca a plecat si nu i a pasat daca au ce manca...
In situatia in care va aflati trebuie urgent sa introduceti actiune de divort, partaj si incredintare minor, alta solutie nu exista pentru rezolvarea problemelor. Luati legatura cu un avocat care va poate ajuta cu aceste demersuri.