Buna ziua, vin cu urmatoarea problema:
Am un copil de 15 ani din urma unei relatii de concubinaj, copil la care am pensie alimentara stabilita de judecatorie, pensie pe care o platesc de 4 ori mai mult decat sunt obligat legal.
Intre timp, mi-am refacut viata ( nu m-am casatorit ), si avem un copil de 6 ani, copil caruia ii platesc mamei ei pe card suma identica cu cea a primului copil (sa evit orice discutie pe aceasta tema ).
Mama primului copil m-a chemat in judecata pentru majorarea pensiei alimentare. Ce trebuie sa fac eu ca judecatorul sa ia in calcul faptul ca eu am doi copii si sa imi calculeze venitul in functie de cei doi copii? Tinand cont ca traiesc in "concubinaj" si ca nu sunt casatorit, ce parghii legale am ca sa imi ia in calcul si al doilea copil, ca eu am doi copii de intretinut, nu doar unul?
Bună ziua! Nu cunosc exact solicitările și motivarea din acțiunea introdusă de mamă, însă se poate formula în cadrul aceluiași dosar o cerere reconvențională în care să solicitati stabilirea pensiei de întreținere prin raportare la fracțiile prevăzute în dispozițiile legale pentru doi copii, nu are relevanță că nu sunteți căsătorit, ci că mai aveți un copil (dovada o faceți cu certificatul de nastere al celuilalt copil).
Dovada paternitatii se face cu certificatul de nastere, evident. Starea civila a tatalui nu este relevanta. Nu imi e insa clar de ce virati bani in cont mamei impreuna cu care locuiti, e ceva ciudat, posibil sa nu va ajute. Vorbiti cu un avocat macar.