avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 930 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... In urma divortului, unul din cei doi fosti soti ramane ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

In urma divortului, unul din cei doi fosti soti ramane in apartamentul ...

In urma divortului, unul din cei doi fosti soti ramane in apartamentul bun comun, iar celalalt se muta. Cei doi fosti soti hotarasc sa nu faca partaj si nici sa-l vanda.
Intrebare: este indreptatit ca fostul sot care s-a mutat sa ceara celui care a ramas in apartamentul bun comun o chirie proportionala cu cota partea detinuta in calitate de coproprietar, respectiv 1/2 din valoarea de piata a chiriei pentru acel imobil?
Cel mai recent răspuns: john32 , utilizator 07:49, 3 August 2022
~ Conținut șters la cerere ~
Deci, daca cei doi fosti soti decid sa inchirieze imobilul unui tert si chiria sa o imparta in virtutea dreptului de proprietate comuna, in schimb ei nu-si pot datora chirie unuia altuia in situatia in care doar unul foloseste bunul comun. Care ar fi logica?
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema folosinta apartament credit ipotecat dupa divort john32 john32 Buna ziua, In urma divortului, unul din fostii soti a ramas sa locuiasca in apartamentul comun care a fost achizitionat in timpul casatoriei cu ajutorul ... (vezi toată discuția)
Inchiriere imobil bun comun dupa pronuntarea divortului de catre unul din proprietari maryan_eu maryan_eu Buna ziua As dori o lamurire a situatiei urmatoare: In urma divortului ,fara efectuarea partajului ..proces pe rol, fostul sot doreste sa de-a in chirie o ... (vezi toată discuția)
Succesiune, cote cochintu cochintu buna ziua.as dori sa cunosc si sa aflu raspunsul corect din partea persoanelor juridice care cunosc legislatia in tema privitor la o situatie pe care am sa o ... (vezi toată discuția)