avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 830 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Problema mea sta asa: matusa mea a cumparat un ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Problema mea sta asa: matusa mea a cumparat un apartament casatorita ...

Problema mea sta asa: matusa mea a cumparat un apartament casatorita fiind si fara copii.In 1975 a decedat dar nu a facut sotul succesiune dupa ea.In 2021 a decedat si sotul.Nu s a facut succesiune nici dupa el.Eu ca nepoata a defunctei pot face succesiunea pentru apartament?si cine mosteneste daca nu au avut copii
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 12:15, 3 August 2022
Pe mătușa (cota ei de 1/2 din apartament) o mostenesc soțul 1/2 și dvs (1/2), dacă sunteți singura nepoata și mătușa nu a mai avut la momentul decesului alti frati/surori în viața.

Pe soțul mătușii (cota lui de 3/4 din apartament) îl mostenesc rudele lui.
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune după matusa+unchi+verișoara (toti decedati) , drept succesoral Marialascap Marialascap Bună ziua, Am o situație și încerc sa o înțeleg. Nu cunosc partea legala, așadar fiți blânzi cu mine. Încerc sa explic clar. 3 frați- ... (vezi toată discuția)
Grad de rudenie ,in vederea succesiuni. mariancristielena mariancristielena Buna ziua,o intrebare la dvs daca puteti sa ma ajutati.Tatal meu a decedat,Tata a avut 6 frati ( 3 frati si 3 surori )nici unul nu mai traiesc.Una dintre sora ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! ași vrea lămuriri în ce privește dreptul de moștenitor. ... dynca dynca Bună ziua! Ași vrea lămuriri în ce privește dreptul de moștenitor. Defuncții soț și soție nu au moștenitori. Proprietatea casa + teren sunt ... (vezi toată discuția)