avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 639 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda de 100 de mil in vama
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda de 100 de mil in vama

Buna ziua!
Numele meu este Alexandru si am o problema cu autoritatile .
De 1 mai...ca in fiecare an, am fost in Vama Veche. Numai ca anul acesta a fost un pic mai special. Acum cateva zile eu si mai multi prieteni de - ai mei, probabil mai sunt si alte cateva sute, am primit acasa o scrisoare in care ni se spune ca am condus masina pe plaja din comuna Limanu sat Vama Veche. Dar noi nu am facut decat sa parcam masina, cum facem de fiecare data...la inceputul plajii, este o bucata de pamant acolo..unde lumea parcheaza de ani de zile. O data cu construirea pistei de biciclisti ( nu am vazut un biciclist in toata vama anul asta) nu au fost montate alte semne de circulatie privind parcarea, plaja nu era delimitata de un gard... sau nici macar nu a fost construita vreo parcare in toata vama care sa suporte numarul de turisti din fiecare an.
Problema cea mai mare este ca am sunat la Sectia din comuna Limanu ( 0241 858206) si mi s-a comunicat ca amenda este intre 100 000 000 - 200 000 000 lei vechi. Mi se pare o suma exagerata si cred ca sunt multi pusi in imposibilitatea de a o plati-o. Se poate face ceva in acest sens?

Astept raspuns.
Va multumesc!
Asa suna un mesaj mai vechi pe care l-am trimis pe avocanet.ro. Acum mai sunt cateva zile pana la proces. Am pe 22 ianuria in Mangalia. Cand am scris contestatia am zis ca vreau sa ma judece in lipsa, sa nu mai fac nu stiu cate drumuri. Dar acum as vrea sa am si un martor. Vroiam sa va intreb daca pot trimite un fax in care sa precizez ca vreau sa aduc un martor la urmatoarea infatisare ( pentru ca din cate am inteles prima infatisare este cea de prezenatre a probelor) .
Astept raspuns!
Mai mult ca sigur la plangerea dvs contraventionala a fost depusa si o intampinare.
In intampinare veti avea surpriza sa constatati (mai mult ca sigur) ca exista si cateva fotografii cu autoturismul proprietatea dvs parcat fie pe plaja, fie pe pista pentru biciclete. Adica pe circul de asa-zisa pista, care se doreste a fi pentru biciclete. (La solicitare expediez fotografii doveditoare ale "geniului romanesc in constructii" pregnant manifestat la construirea acestei tentative de pista!)

Pentru suta asta de milioane vin avocati din toata tara la Judecatoria Mangalia.(competenta teritorial) si unii dintre ei nu reusesc sa faca fata ori sa combata probatoriul din dosar.

Probabil ca exista multe motive pe care le puteti invoca instantei pentru a cere anularea procesului verbal de contraventie.

Eu va sugerez sa invocati lipsa semnelor de circulatie care sa interzica parcarea in acel perimetru sau accesul autovehiculelor in acea zona. (Veti observa ca la dosar vor exista planse cu aceste semne de circulatie dar nu fotografiate in zonele din apropierea plajei ci reproduse ca atare din cartile si manualele de circulatie rutiera.
In al doilea rand puteti solicita instantei inlocuirea amenzii aplicate cu sanctiunea avertismentului datorita cunoasterii incomplete a legii si a lipsei relei-credinte.
Adica fapta este prevazuta intr-un act administrativ cu caracter normativ adoptat de Consiliul local al Primariei Limanu iar dvs locuiti, sa zicem, in Brasov.
In unele cazuri aceasta circumstanta a fost suficienta pentru inlocuirea sanctiunii principale.
Daca sanctiunea a fost aplicata potrivit OUG 19/2006 atunci lucrurile se complica.

In alta ordine de idei, in privinta martorului pe care doriti sa il propuneti va sugerez sa consultati in prealabil un avocat.
In primul rand este posibil ca depozitia sa sa nu fie luata in considerare de instanta. (fie pentru ca este un martor subiectiv, fie pentru faptul ca intervin scurt-circuite pe traseul perceptie-memorare-redare, fie pentru ca i se vor prezenta cu siguranta fotografiile cu autoturismul dvs si nu va sti cum sa raspunda, s.a.m.d.)
In al doilea rand riscati ca martorul sa faca deplasari inutile si costisitoare la Mangalia daca nu va fi propus si incuviintat potrivit normelor de drept.
Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Ianuarie 2010
ContSters84518, utilizator
Va multumesc pentru raspuns!
Amenda este data pe baza pervederilor art 7 lit b si art 8 lit k din OUG nr 19/2006.

Eu am trimis deocamdata o cerere de amanare a procesului in care am dat si datele martorului cu care voi veni data viitoare.

Am un prieten care era parcat fix langa mine si s-a prezentat o data la proces si am niste informatii privind datle din dosar. Au o poza neclara, alb negru in care abia se vede marea, de semne nici nu se pune vorba. Pe langa aceasta au mai atasat si niste semne de circulatie din carti, iar din partea politiei nu s-a prezentat nimeni, nici martorul care a semnat procesul verbal in locul meu.

Privind noile detalii pe care vi le-am furnizat astept sa imi mai dati si alte sfaturi. As vrae sa stiu cam ce sanse am singur si ce sanse am daca angajez un avocat.

Va multumesc. Astept raspunsuri!
Fara intentia de a va supara cred ca daca alegeti sa va aparati singur aveti sanse reduse. Spun asta pentru ca din OG nr. 2/2001 privind regimul contraventiilor nu se pot desprinde toate motivele de combatere a unei sanctiuni contraventionale. In practica insa exista o serie de alte motive care fac posibila anularea unei sanctiuni contraventionale.
Probabil ca un avocat ar putea obtine rezultatul pe care dvs in urmariti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anunturi pe bordul masinilor SkillerBz SkillerBz Buna Ziua doresc sa fac o mica ,,campanie \" cu mici afise ce indica faptul ca este interzisa parcarea pe pista de biciclisti cu mesajul , ,,Nu parca pe pista ... (vezi toată discuția)
Se poate circula pe marcajul pentru biciclete? mihai4321 mihai4321 La intersectia asta, 95% care merg in dreapta, se baga pe drumul pentru bicicleta. Dar exista numai o banda pentru masini. Am vazut ca si politia o face asa. ... (vezi toată discuția)
Amenda de 100 de milioane in vama veche 2 mai 2009 dutz dutz Buna ziua! Numele meu este Alexandru si am o problema cu autoritatile . De 1 mai...ca in fiecare an, am fost in Vama Veche. Numai ca anul acesta a fost un ... (vezi toată discuția)