avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 567 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua,am și eu o întrebare, mama a decedat acum ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua,am și eu o întrebare, mama a decedat acum 2 săptămâni, iar tata ...

Bună ziua,am și eu o întrebare,mama a decedat acum 2 sapt.iar tata acum 20 de ani,și nu am făcut succesiunea, la casa în care au stat părinții mei ,și am stat si eu cu ei pana în prezent ,mai am 2 frați unul care locuiește cu mine ,și celalalt nu locuiește,cum trebuie sa procedez sa trec actele casei pe numele meu? Trebuie sa fac dezbatere de moștenire,sau este suficient dacă ambii frați sa a-mi dea semnătura ca nu au nici o pretenție la casa!?
Ultima modificare: Joi, 4 August 2022
kamykami, utilizator
Cel mai recent răspuns: kamykami , utilizator 17:48, 4 August 2022
Trebuie sa dezbateti succesiunea după ambii părinți.
La dezbaterea succesiunii, trebuie sa fiți toți 3 copiii prezenți.
Dacă frații dvs nu au pretenții la succesiune și nu ii interesează absolut nimic din ce au lăsat părinții și sunt dispuși sa renunțe la succesiune, veți rămâne dvs unic moștenitor.
Doar declarațiile de renunțare ale fraților, fără dezbaterea succesiunii, nu sunt suficiente.
Mulțumesc frumos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire bunuri de la bunic Raimonda Raimonda Va prezint urmatoarea situatie: -casa construita de parintii mei in 1960,dar pe numele bunicului -taxele casei platite de parintii mei -exista ... (vezi toată discuția)
Copiii mostenitori, in urma decesului ambilor parinti, pot trece ... ion + ion + Copiii mostenitori, in urma decesului ambilor parinti, pot trece toata averea pe numele celui care a locuit si locuieste si acum in casele parintilor si apoi ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. as dori o lămurire referitoare la succesiune. mama ... Lazar_s Lazar_s Bună ziua. As dori o lămurire referitoare la succesiune. Mama mea a murit și tata s-a recăsătorit și locuiește cu actuala in Apartamentul părinților ... (vezi toată discuția)