avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 447 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Poate fi folosită în instanță o înregistrare ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Poate fi folosită în instanță o înregistrare audio pentru ...

Poate fi folosită în instanță o înregistrare audio pentru a contesta o decizie de încetare a CIM în baza art. 31, alin. 3 din CM (Legea 53/2003), înregistrare în care decizia e justificată de manager prin afirmații discriminatorii precum „nu te potrivești ca mentalitate, sau valori”, „am vrut să-ți mai dau o șansă, dar acum că ai spus că vrei să contactezi HR-ul”?
Cel mai recent răspuns: Exiguus , utilizator 20:19, 4 August 2022
~ Conținut șters la cerere ~
Ba este permisă, cel puțin într-un litigiu de muncă:

Conform [ link extern ] :

„În consecință, angajatorul, în calitate de persoană juridică, nici direct, nici indirect, nu poate invoca încălcarea dispozițiilor referitoare la viața privată, întrucât nu intră în domeniul de aplicare a textelor protective. În acest sens, interlocutorul discuției înregistrate nu acționează în calitate de persoană fizică, ci în calitate de reprezentant al angajatorului, actele acestuia fiind considerate actele persoanei juridice înseși, potrivit art. 209 și art. 210 C. civ.”

Mai mult:

– dreptul la protecția vieții private nu are caracter absolut; o limitare rezultă din chiar conținutul art. 74 C. civil, conform căruia, pentru a constitui atingere adusă vieții private, fapta de a capta ori de a utiliza vocea unei persoane fără acordul acesteia trebuie să se realizeze într-un spațiu privat, calificarea incintei angajatorului ca fiind un astfel de spațiu fiind discutabilă.
– analiza CEDO pe tărâmul art. 8 din Convenție nu a vizat niciodată ipoteze de protecție a vieții private a angajatorului.
– în anumite materii sunt declarate în mod expres admisibile orice mijloace de probă în dovedirea atingerii unui drept al salariatului (de ex. dacă salariatul reclamă practici discriminatorii ale angajatorului);
– respingerea ca inadmisibilă a probei poate pune probleme pe tărâmul art. 6 din CEDO privind dreptul de acces la justiție;

Relevante sunt și următoarele două articole: www.avocatnet.ro/articol_574... /
Ultima modificare: Joi, 4 August 2022
Exiguus, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrari telefon Ioan-Mihai Ioan-Mihai buna ziua;va rog sa-mi spuneti,daca vorbesc la telefon si inregistrez convorbirea fara sa-l anunt pe interlocutor,e legal?pot fi pedepsit pt asta?pot sa o ... (vezi toată discuția)
Filmat in cazinou H3rodot H3rodot Daca am fost filmat intr-un cazino,jucand la jocuri.de noroc de catre un angajat al salii respective fara stirea mea,care mai apoi a dat inregistrarea unui ... (vezi toată discuția)
Lnterceptare convorbiri telefonice comondor comondor Buna ziua, Am un caz interesant. In urma unei discutii pe care l-am purtat, interlocutorul meu mi-a reprosat niste fraze (chiar citate) pe care nu le putea ... (vezi toată discuția)