avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am fost informati de la primarie ca socrul meu a facut ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am fost informati de la primarie ca socrul meu a facut contract ...

Am fost informati de la primarie ca socrul meu a facut contract de vinzare cumparare cu uzufruct viager cu sotia lui legala, dar care nu este mama sotului meu. Sotul meu si fratele lui sint singurii copii ai socrului si sint din prima casatorie si mostenitori legali, pentru ca ea nu are copii. Unii spun ca nu se poate face contract de vinzare cumparare intre soti, altii spun ca acum, dupa decesul socrului, sotia lui a ramas in totalitate proprietara a bunurilor din contract si nu poate fi atact sau contestat de copii. Din pacate, nu am vazut contractul si nici nu putem intra in posesia lui.
As dori o parere avizata, daca exista sanse ca descendentii sa poata beneficia de mostenire sau nici nu exista masa succesorala, intrucit sotia socrului a devenit automat titulara.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Anda13 , utilizator 19:56, 12 August 2022
Probabil acea legendă cu bunurile proprii care după un timp de la căsătorie devin comune. Numai că Anda13 a auzit varianta dublată - 10 ani în loc de 5 :)
Omul cat este viu poate face ce vrea cu bunurile lui fara sa dea socoteala nimanui. Poate constitui sotiei drept de uzufruct viager ca aceasta sa fie mentinuta in spatiu dupa decesul sotului. Diferenta de varsta si speranta de viata va duce la prelungirea perioadei de asteptare pana la mostenirea integrala a bunului.
El a murit acum 10 zile. Contractul a fost facut acum 5 ani, dar noi de-abia acum am aflat, ca am vrut sa stim pe ce nume sint inregistrate bunurile lui de dinaintea casatoriei. Probabil il vom contesta, ca fiind donatie mascata, dar o lasam pe sotie in casa, sa vedem mai intii exact ce stipuleaza. Vorbim de valori de jumatate milion dolari sau mai mult. Ea nu avea cum sa ii plateasca suma asta.
Da, fiecare face ce vrea cu banii si averea, insa cind esti abuzat de partener din cauza unor probleme psihice si nici macar nu iti dai seama si excluzi proprii copii, ca sa instrainezi munca de o viata, nu este chiar normal.
Buna ziua. Cum ati fost informati de la primarie? Multumesc.
Am dat telefon, dupa ce socrul a murit, ca sa aflam din registrul agricol pe ce nume sint inregistrate proprietatile, fiindca el a tinut totul sercret cit a trait.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

O "inginerie" la executare? JParice JParice Asociat unic S.R.L se admite atragerea raspunderii personale.Administratorul este casatorit, locuieste in apartamentul sotiei care a fost cumparat de catre ... (vezi toată discuția)
Uzufruct viager al socrului pe casa construită de soțul meu, decedat. cum l-aș putea anula? nu ne mai înțelegem deloc Mishamimi Mishamimi Bună ziua, În urma cu 9 ani, l-am cunoscut pe soțul meu și ne-am căsătorit în momentul în care casa care o construia era la roșu. Menționez că ... (vezi toată discuția)
Contract de vinzare cumparare cu uzfruct viager,de la soacra mea ,dar pe contrac e trecut sotul meu iar eu in paranteza,sintem proprietari cu cota egala? crynarusu crynarusu Buna ziua ,am facut contract pe apartamentul soacrei mele de vinzare cumparare cu uzfruc viager,dar as vrea sa stiu ce obligatii avem fata de ea ? si la ... (vezi toată discuția)