avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Recunoasterea paternatii
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Recunoasterea paternatii

Buna ziua. Am nevoie de sfatul dumneavoastra!! De 5 ani am o relatie cu un barbat casatorit din care a rezultat un copil, la nastere nu am vrut sa il trec in certificatul de nastere al copilului,acum fetita are 1 an si 7 luni iar amandoi suntem de acord sa trecem numele tatalui in certificatul copilului, dar nu stim cum sa procedam, unde sa ne adresam. Va rog ajutatine cu un sfat.
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 22:09, 20 Ianuarie 2010
Urmeaza sa introduceti o actiune pentru stabilirea paternitatii la judecatoria in raza caruia domiciliaza tatal
bubu_amc a scris:

amandoi suntem de acord


Atunci procedati astfel cum am aratat aici
www.avocatnet.ro/content/for...

E buna si varianta data de @top dan, dar (1) va trebui sa treceti de exceptia prescriptiei actiunii si (2) daca tatal e de acord, varianta data de mine e si mai ieftina si mai eleganta (aici va fi el ...vioara intai).
Ultima modificare: Marți, 19 Ianuarie 2010
romascanu, moderator
Pentru el este vreo problema faptul ca este casatorit? adica faptul ca isi recunoaste copilulu(trece numele in cerificat) ii dauneaza cu ceva?
Nu, nu este nicio problema doar ca, dupa ce il recunoaste printr-o declaratie data la Primarie, dv. veti putea solicita pensie de intretinere in favoarea minorului recunoscut iar instanta il poate obliga. De asemenea, din acel moment va avea si drepturi si obligatii cu privire la acel minor (vizitarea, intretinerea etc.) care, daca nu vor fi obtinute pe cale amiabila, le poate obtine prin intermediul instantei de judecata.
Recunoasterea unui copil implica drepturi si obligatii, conform legii, iar statutul acelui copil va fi de copil cu parinti cunoscuti si nu necunoscuti, ceea ce este foarte important pentru copil in viitor. ;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recunoastere paternitate pt a da drepturi copilului geo_m_14 geo_m_14 Am avut o relatie in urma careia va rezulta un copil. As vrea sa fac ceva pt el in cazul in care tatal nu vrea sa-si asume nici o responsabilitate (imi tot ... (vezi toată discuția)
Drepturile copilului crissniko crissniko Salut , urmeza sa am un copil dintr-o relatie cu un cetatean italian.Numai suntem impreuna ,nici casatoriti legal nu am fost .eu am preferat sa vin sa nasc in ... (vezi toată discuția)
Buna ziua ,va rog frumos sa ne indrumati ,asteptam o fetita sa ... Bogdanelu Bogdanelu Buna ziua ,va rog frumos sa ne indrumati ,asteptam o fetita sa se nasca in urmatoarea luna..doar ca partenera este inca in proces de divort,in Romania ,cum ... (vezi toată discuția)