avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 861 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Compania ma obliga sa invat o limba straina
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Compania ma obliga sa invat o limba straina

Sunt angajat in Romania la o companie germana si la cateva luni dupa angajare mi s-a spus ca voi fi obligat sa fac cursuri de limba germana, pe banii lor dar in timpul meu liber (am de ales intre un curs sambata sau unu de la 6 la 9 in timpul saptamanii). La interviul de angajare am intrebat despre acest fapt si mi s-a spus ca nu este obligatorie vorbirea limbii germane (interactionez rar cu oamenii din Germania si cei cu care interactionez vorbesc foarte bine engleza) si nici in contract nu e specificat nimic despre aceasta obligativitate.

E ceva ce pot face legal pentru a nu fi obligat? Nu imi permite timpul sa particip la astfel de cursuri si chiar daca mi-ar permite, mi-ar placea sa invat ceva ce imi va fi util in cariera.
Cel mai recent răspuns: DlGoe , utilizator 05:06, 12 August 2022
Depinde ce scrie în regulamentul intern cu privire la acest refuz.
Inteleg ca nu vreti sa va fie afectat timpul liber, dar a spune despre germana ca nu v-ar fi utila in cariera.....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre limba materna si invatarea ei radusf2009 radusf2009 Buna ziua. Problema mea, este urmatoarea: fosta sotie s-a mutat (fara acordul meu) in Germania.A refuzat sa il lase pe copil sa tina legatura cu mine si l-a ... (vezi toată discuția)
Bună dimineața. mă numesc teodora. lucrez la mcdonalds. avem ... Teo.C.11 Teo.C.11 Bună dimineața. Mă numesc Teodora. Lucrez la Mcdonalds. Avem lucrători din Sri Lanka veniți la muncă. Au 7 ani de vechime în companie. Unii au ... (vezi toată discuția)
Profesia de traducator autorizat Andri474 Andri474 Daca mai este cineva pe acest forum cu experienta in domeniu, as avea cateva intrebari: 1. Cat de profitabila este profesia asta? Pentru un cunoscator de ... (vezi toată discuția)