avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 244 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Compania ma obliga sa invat o limba straina
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Compania ma obliga sa invat o limba straina

Sunt angajat in Romania la o companie germana si la cateva luni dupa angajare mi s-a spus ca voi fi obligat sa fac cursuri de limba germana, pe banii lor dar in timpul meu liber (am de ales intre un curs sambata sau unu de la 6 la 9 in timpul saptamanii). La interviul de angajare am intrebat despre acest fapt si mi s-a spus ca nu este obligatorie vorbirea limbii germane (interactionez rar cu oamenii din Germania si cei cu care interactionez vorbesc foarte bine engleza) si nici in contract nu e specificat nimic despre aceasta obligativitate.

E ceva ce pot face legal pentru a nu fi obligat? Nu imi permite timpul sa particip la astfel de cursuri si chiar daca mi-ar permite, mi-ar placea sa invat ceva ce imi va fi util in cariera.
Cel mai recent răspuns: DlGoe , utilizator 05:06, 12 August 2022
Depinde ce scrie în regulamentul intern cu privire la acest refuz.
Inteleg ca nu vreti sa va fie afectat timpul liber, dar a spune despre germana ca nu v-ar fi utila in cariera.....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre limba materna si invatarea ei radusf2009 radusf2009 Buna ziua. Problema mea, este urmatoarea: fosta sotie s-a mutat (fara acordul meu) in Germania.A refuzat sa il lase pe copil sa tina legatura cu mine si l-a ... (vezi toată discuția)
Profesia de traducator autorizat Andri474 Andri474 Daca mai este cineva pe acest forum cu experienta in domeniu, as avea cateva intrebari: 1. Cat de profitabila este profesia asta? Pentru un cunoscator de ... (vezi toată discuția)
Facultatea de drept erich erich Am si eu o intrebare logica! Ca ce chestie, pentru a studia in Romania Dreptul, sunt obligat sa invat Engleza si/sau Franceza. Prin cuvantul ... (vezi toată discuția)