avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 801 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Fraudat de agent imobiliar.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Fraudat de agent imobiliar.

Am fost prins intr o schema cu un agent imobiliar care a profitat de situatia exodului din Ucraina in care o familie s a mutat in chirie in apartamentul meu. El a vorbit pe cont propriu cu chiriasii sa i trimita lui banii pe chirie si utilitati. Ba chiar a mers pana in punctul in care sa i minta ca eu o sa cresc chiria cu 30% si sa i plateasca in avans urm 3 luni cat timp e mai ieftin, asa ca imi datoreaza chiria pe 6 luni.
Intrebarea mea este ce pot sa fac in situatia asta in care el momentan refuza sa mi dea banii din diverse motive.
Pe langa partea legala, pot sa i postez buletinul cenzurand cnp ul si alte date imp pe grupurile de inchiriere si unde mai pot eu?
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 14:45, 10 August 2022
Mergeti la avocat.
Depinde ce raporturi juridice aveți cu el.
Trebuie o analiza de caz pe baza de acte.
Accesați programul 50/20 de la primărie, o să vi se deconteze 50 lei/persoană/zi de stat în locuința dvs, cu siguranță mai mult decât orice chirie pe care ați fi avut-o de primit ( 1500 leipersoană pe lună). Vă trebuie copie ale pașapoartelor ucrainiene, copie a actului dvs pentru apartament și o copie a actului dvs de identitate. Cererile se depun la primăria în a cărei rază administrativă se găsește apartamentul, în primele 3 zile lucrătoare ale fiecărei luni pentru luna anterioară. Aveți vreo dovadă că respectivul a luat banii de chirie? Pentru că s-ar cam încadra la furt și este de competența poliției.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, va rog sa ma ajutați cu câteva întrebări legate ... IULIA-IULIA IULIA-IULIA Buna ziua, va rog sa ma ajutați cu câteva întrebări legate de închirierea unei proprietăți unor refugiați din Ucraina prin programul 50/20 Am pus un ... (vezi toată discuția)
Chirie Poesia74 Poesia74 Buna ziua, Am stat cu chirie 3 ani intr-un apartament cu 2 camere fara contract.Am platit 300 euro pe luna plus restul cheltuielilor.In ultimele 3 luni nu ... (vezi toată discuția)
Identificare bunuri comune ileana-maia ileana-maia buna ziua, va rog sa mi spuneti daca sint bunuri comune urmatoarele: -o garsoniera de servici pe care sotul a primit o in timpul serviciului si pe care ... (vezi toată discuția)