avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 456 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Bună ziua.Am și eu câteva întrebări.Pe data de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Bună ziua.Am și eu câteva întrebări.Pe data de 18.07.2022 ...

Bună ziua.Am și eu câteva întrebări.Pe data de 18.07.2022 ml-a fost prelungit contractul de munca pe o perioada de 9 luni.Dupa o zi domnul director mi-a spus sa imi caut de munca pentru ca nu mai sint bani.Pe data de 09.08 2022mi-a sat o notificare în care mi sa spus ca sint în preaviz de 20 de zile.As vrea să știu și eu urmatoarele:câte ore se lucrează în perioada preavizului,,dacă am dreptul la compensatii*deoarece eu am contract pina pe data de 18.04.2023) și dacaca mai pot sa imi iau concediu de odihna în perioada preavizul.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:51, 10 August 2022
1. Legea prevede ca pe durata preavizului c.i.m. isi produce toate efectele...astfel ca, durata timpului de munca in perioada de preaviz este cea mentionata in c.i.m. ...

De exemplu, daca in c.i.m. timpul de munca este de 8 ore/zi , in lipsa unor dispozitii contrare timpul de munca pe perioada preavizului va fi tot de 8 ore/zi.

Reducerea timpului de munca pe durata preavizului este posibila numai daca este prevazuta in ccm aplicabil angajatorului sau in reg.intern al acestuia.

2. Acordarea salariilor compensatorii este posibila numai daca este prevazuta in c.i.m., in c.c.m. aplicabil sau in reg.intern al angajatorului.
In lipsa unor astfel de prevederi , angajatorul nu are nicio obligatie in acest sens.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Desfiintare post remenyseg remenyseg Buna ziua. In perioada preavizului pentru desfiintare post angajatul are dreptul de a absenta 8 ore/zi de la programul unitatii pentru a-si cauta loc de ... (vezi toată discuția)
Orele lucrat in preaviz flaviuscl flaviuscl buna ziua! va rog daca se poate sa-mi spuneti si mie cate ore se lucreaza pe perioada preavizului,tinand cont de faptul ca sunt angajata cu norma intraga(8 ... (vezi toată discuția)
Drepturi gabitag gabitag Ce drepturi are un angajat cand societatea la care lucreaza a intrat in insolventa? Va multumesc pentru raspuns! (vezi toată discuția)