avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 693 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Fisa de post, obligare semnare retroactiv
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Fisa de post, obligare semnare retroactiv

Buna ziua!

Mi-am dat demisia de la firma la care am lucrat in luna iunie.
La inceputul lunii august ei ma suna sa ma preseze sa semnez fisa postului pentru ca nu mi-au dat-o cat am lucrat la ei(am lucrat 4 ani si jumatate).
Prima data m-a sunat secretara ca are nevoie sa semnez pentru ca au control la ITM si ca iau amenda mare daca nu semnez(santaj emotional).
Au zis ca au nevoie de adresa mea de e-mail si le-am dat.

Ulterior am cautat pe net recenzii despre firma si am vazut ca au dat afara pe cineva in perioada de proba imediat dupa ce eu am plecat si in recenzie scria ceva de fisa de post ca nu exista si alte plangeri cu privire la firma(probabil acea persoana le-a facut plangere la ITM).

A2a zi(astazi, 11.08) ma suna managerul firmei sa faca presiuni ca trebuie fisa postului. Am rugat sa mi se trimita si regulamentul intern ca scrie in fisa postului sa respect regulamentul intern.

As dori sa stiu daca ar trebui sa semnez sau nu (daca exista repercursiuni sau nu) tinand cont ca eu am terminat perioada de preaviz si nu mai lucrez din 1 iulie la ei!

Sunt obligata sa semnez daca eu nu mai sunt angajata la acestia ?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 22:51, 11 August 2022
Nu sunteti obligat sa semnati nimic. Fisa postului se semneaza o data cu contractul individual de munca la angajare. Se poate modifica in timpul derularii CIM, dar in acest moment dv nu aveti nici o obligatie, atata vreme cat CIM a incetat.
Societatea la care ati lucrat are nevoie probabil de semnatura dv pe acest document, daca se afla sub control ITM, si in mod sigur este antedatat.
Atât timp cât ați semnat c.i.m. , nu are relevanta la ITM dacă semnați sau ju fisa postului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen inregistrare act aditional ancaoroian ancaoroian Va rog sa-mi spuneti care este termenul legal de inregistrare a actului aditional la ITM, de la data semnarii? Concret: actul a fost semnat in 01.05.2008, si ... (vezi toată discuția)
Fisa postului la contract pe per. determinata. coralis coralis Buna ziua.Lucrez la o firma care nici la angajare si nici dupa prelungirea contractului nu mi-a dat sa semnez nici o fisa a postului.in cazul acesta daca nu ii ... (vezi toată discuția)
Pot fi acuzata penal de nereguli in contabilitate? angela.o angela.o As avea o intrebare. Am fost angajata ca si economist la o firma si din motive care tin strict de directorul firmei, nu am putut depune bilantul la timp. Am ... (vezi toată discuția)