avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 635 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... demisie sau cerere de incetare a contractului de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

demisie sau cerere de incetare a contractului de munca

Eu lucrez la o sc asezata la 45 de km de domiciliul meu.Mi-am gasit de lucru in orasul meu si acum vreau sa termin cu acea societate.As vrea sa stiu cum e mai bine sa fac.Sa fac o cerere de incetare a cidm sau sa-mi bag demisia?Care e diferenta dintre o cerere de demisie si o cerere de incetare a cidm?Care sunt urmarile in ambele cazuri, referitoare la somaj.Ma refer ca daca de ex n-o sa-mi mearga treaba la noul loc de munca, o sa pot primi somaj in urma cererii de incetare a cidm cu acordul ambelor parti?In cazul demisiei stiu ca nu.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:19, 20 Ianuarie 2010
Prin faptul ca mi-am gasit acest loc de munca in localitatea de domiciliu si conform studiilor mele pot obliga angajatorul sa aprobe incetarea contractului de munca conform art.55 aliniatul b din codul muncii? Cererea mea ar suna cam in felul urmator:
Subsemnata........., angajata a sc....srl, in functia de ......, cu contractul de munca nr..... din data.....
Prin prezenta solicit incetarea contractului de munca cu data de 01.02.2010 conform Art.55 aliniatul b din codu muncii cu o perioada de preaviz incepand din data de azi 20.01.2010 pana la data de 01.02.2010.
Mentionez faptul ca solicit aceasta intrucat mi s-a oferit un loc de munca conform studiilor in localitatea de domiciliu.
Deci practic este vb de o cerere a incetarii cidm cu preaviz pt a nu pune in dificultate sc.Ce parere aveti?Multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 20 Ianuarie 2010
ioana_cama, utilizator
Nu se poate obliga angajatorul sa fie de acord cu incetarea c.i.m. in sensul solicitat de catre angajat.
In cazul incetarii c.i.m. in baza art.55 lit.b C.mun. nu se acorda preaviz . Efectele acordului cu privire la încetarea contractului de muncă se vor produce la data realizării lui sau la data stabilită de părţi.

Puteti face cererea cu data de 20.01.2010 si sa solicitati incetarea cu data de 01.02.2010.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie fara preaviz kardia28 kardia28 Buna ziua. Doresc sa demisionez in ziua in care legal trebuie sa ma intorc la servici dupa concediul de maternitate.Problema e ca nu vreau si nu pot sa stau ... (vezi toată discuția)
Desfacere contract munca la cerere dupa concediu ingrijire copil prodiana prodiana buna ziua, ma aflu in urmatoarea situatie: punctul de lucru al firmei pt care lucram s-a inchis in localitatea mea de domiciliu, astfel ca doresc desfacerea ... (vezi toată discuția)
Pot pleca fara preaviz? irinuca123 irinuca123 In ce conditii imi pot da demisia fara preaviz? Am CIM pe postul de contabil insa m-au pus sa incasez si bani de la clienti. Am fost pacalita de un client cu ... (vezi toată discuția)