avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 812 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua . Am un băiețel în vârstă de 11 anni ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua . Am un băiețel în vârstă de 11 anni ,care locuiește ...

Buna ziua . Am un băiețel în vârstă de 11 anni ,care locuiește în Italia cu mătușa .Merge acolo la școală etc.as vrea să știu dacă pot face o împuternicire sau un act anume care să mă poată reprezenta la școală ,la cursuri sa îi poată face o reședință sau acte cum ar fii pașaport ,călătorie .Mentionez că tatăl este decedat.unde ar trebuii să merg la un notar sau avocat .?
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 13:42, 13 August 2022
Puteți, dar trebuie concret.
La general asa, oriunde, pentru orice, nu se poate, ca ar însemna că îi transferați cu totul autoritatea părintească.
Ceea ce nu este posibil prin procura, ci numai prin hotărâre judecătorească.
Pentru fiecare operațiune și instituție trebuie o procura speciala în care sa menționați exact pentru ce anume o împuterniciți pe mătușă.
Procura se face numai la notar.

Pentru ieșirea din România trebuie o declarație de călătorie (nu procura), prin care, în calitate de mama declarati ca sunteți de acord ca minorul sa iasă din țară însoțit de mătușă.
Ultima modificare: Joi, 11 August 2022
raluk0207, utilizator
Puteti caci exercitati exclusiv autoritatea parinteasca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calatoria minorului Neculae Stefana Neculae Stefana Bună ziua am un baeat de 10 ani care poarta numele tatalui doar ca copilul e cu mine in italia e aici la scoala,are resedinta aici e nascut in italia eu cu ... (vezi toată discuția)
Procura unui minor feliciaiva feliciaiva Buna seara tuturor,as vrea sa stiu daca as da procura sorei fostului concubin(nu suntem casatoriti),cu care am o fiica de sase anisori pentru a veni in vacanta ... (vezi toată discuția)
Reinnoire carte de identitate SebastianMich SebastianMich Am o întrebare :) Sunt in Italia de 10 anni si mia scăzut cartea de identitate de 1 an dar pașaportul este valabil. Daca vreau sa merg in Romania îmi ... (vezi toată discuția)