avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 578 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Asociatie de Propietari. Buna ziua, Cenzorul blocului ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Asociatie de Propietari. Buna ziua, Cenzorul blocului unde locuiesc, ...

Asociatie de Propietari.
Buna ziua, Cenzorul blocului unde locuiesc, eu fiind presedinte de asociatie, m-a pun in vedere ca desi noi avem statulul asociatiei, infiintat pe legea Legii nr. 230/2007 si HG nr. 1588/2007, cum ca ar trebui refacut statului pe noua lege a asociatiei 196/2018, Asa trebuie? Eu am depuns actele la instanta, dar acum instanta imi invedereaza ca pentru ce schimb statului...si nu stiu ce sa fac? Sa renunt la proces? Trebuie neaparat schimbat statutul pe noua lege?
Cel mai recent răspuns: bogdanA2012 , utilizator 04:59, 14 August 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Statutul trebuie refacut doar daca are prevederi care sunt contrare sau lipsa in raport cu legea 196 din 2018.

Articolul 21
(1) Pentru modificarea sau completarea statutului ori a acordului de asociere, în cadrul adunării generale a asociației de proprietari este necesar acordul a cel puțin jumătate plus unu din numărul proprietarilor din condominiu.
(2) Modificările și/sau completările trebuie să fie motivate și aprobate prin hotărâre a adunării generale a asociației de proprietari într-o ședință convocată și desfășurată cu respectarea prevederilor statutului asociației de proprietari și ale prezentei legi.
(3) Orice modificare sau completare a statutului sau a acordului de asociere se înregistrează la judecătoria care a emis încheierea judecătorească de înființare, fără alte formalități.
(4) Modificările și/sau completările aduse statutului sau acordului de asociere fără respectarea prevederilor alin. (3) nu sunt opozabile față de proprietarii care nu sunt membri ai asociației de proprietari sau față de terți.

Cereti cenzorului sa va arate care sunt motivele actualizarii statutului.
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua asociatia de proprietari a depus in luna noiembrie ... eugarizan eugarizan Buna ziua Asociatia de proprietari a depus in luna noiembrie 2022 pentru actualizare la judecatorie in conformitate cu noua lege , 196/2018 De la ... (vezi toată discuția)
Buna ziua de putin timp sunt presedintele unei asociatii de proprietari, ... CatalinTudorache CatalinTudorache Buna ziua De putin timp sunt presedintele unei Asociatii de Proprietari, Asociatie care functioneaza in baza legii 196/2018. Am o neclaritate in ceea ce ... (vezi toată discuția)
Actualizarea numelui membrilor comitetului ales in asociatia de proprietari catalin.vancea24 catalin.vancea24 Buna ziua, dupa sedinta statutara in care a fost ales presedintele si comitetul executiv dupa demisia presedintelui si comitetului vechi, noul presedinte si ... (vezi toată discuția)