avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 731 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Buna seara... Lucrez ocazional prin firma de ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Buna seara... Lucrez ocazional prin firma de recrutare... CA ...

Buna seara... Lucrez ocazional prin firma de recrutare... CA ajutor de bucatar.. am invaliditatea gr 2 accentuat... si aleg sa plec de unde lucrez pt siguranta invaliditatii... si am spus sefului restaurantului... Iar el mi. a zis CA m ar fi gasit cu contract declarat si mi. a cerut actu de invaliditate CA sa vada legea ce mi mi permite sa mai lucrez... Ce parere aveti?
Cel mai recent răspuns: CHKa , utilizator 09:33, 15 August 2022

Revin cu aceasta intrebare si sper sa imi puteti raspunde, pt nu stiu ce ar trebui sa fac in situatia data...


Lucrez ocazional prin firma de recrutare... CA ajutor de bucatar.. am invaliditatea gr 2 accentuat... si aleg sa plec de unde lucrez pt siguranta invaliditatii... si am spus sefului restaurantului... Iar el mi. a zis CA m ar fi gasit cu contract declarat si mi. a cerut actu de invaliditate CA sa vada legea ce mi mi permite sa mai lucrez... Ce parere aveti?

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Stimata @Mary.... , poate ca motivul pentru care nu ati primit nici un raspuns este pentru ca nu prea se intelege din postul dvs. ce nedumerire aveti . Ma incumet eu , poate va e de folos . Sunt doua situatii ( ba chiar trei ) posibile : 1 . Daca aveti decizie de invaliditate de gradul 2 , eliberata de Comisia de evaluare a capacitatii de munca ( aceasta functioneaza pe langa Casa de Pensii ) , atunci NU aveti drept de munca . Daca aveti pensie de invaliditate si realizati venituri din munca , va pierdeti pensia . 2 . Daca aveti certificat de handicap grad accentuat eliberat de Comisia de evaluare a persoanelor cu handicap ( de pe langa DGASPC ) , atunci aveti drept de munca , in plus aveti niste facilitati fiscale , printre care sa nu platiti impozit pe salar . In acest caz , aveti dreptul sa incasati si salar , si indemnizatia de handicap . 3 . E posibil ( si absolut legal ) sa va incadrati si la situatia 1 . si la situatia 2 . , sa incasati si pensie de invaliditate si indemnizatie de handicap , dar atunci tot nu aveti drept de munca . Invaliditatea si handicapul sunt lucruri diferite , dar nu se exclud unul pe celalalt . Daca seful restaurantului v-a cerut acele documente , probabil a vrut sa vada in ce lege va incadrati , sa nu faca vreo ilegalitate , nu e nimic suspect . Daca lucrati legal , e normal sa va gaseasca cu contract inregistrat . Pe de alta parte , daca nu vreti sa lucrati ( indiferent ce motiv aveti ) , atunci nu o faceti , ca nimeni nu va poate sili . Nimeni nu poate fi obligat sa lucreze intr-un anume loc , daca nu doreste . Daca nu v-a lamurit ce v-am scris , reveniti , detaliind ceea ce doriti sa aflati .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajare nevazator ionutzul ionutzul Persoana cu handicap gradul accentuat ca nevazator poate lucra? (vezi toată discuția)
Legea privind iesirea la pensie la limita de virsta a persoanelor cu handicap vyorel61 vyorel61 Eu am virsta de 53 an cu o vechime in cimpu muncii de 20 ani sisunt iesit la pensie de handicap gradul 2 de 8 ani.Ma pot incadra sa ies la pensie de limita de ... (vezi toată discuția)