avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua , am o intrebare legata de o posibila ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua , am o intrebare legata de o posibila mostenire . Tatal ...

Buna ziua , am o intrebare legata de o posibila mostenire . Tatal meu a avut grija pana la deces de fratele mamei sale . El a detinut o casa in alt judet , iar singurele rude apropiate care sunt inca in viata sunt doua surori de ale lui (mama tatalui meu si o alta sora cu care nu a tinut legatura deloc ) . Fratele bunicii mele a fost casatorit de doua ori , cu prima sotie a avut 2 copii dar el a fost decazut din drepturile parintesti si a divortat de ea , iar mai apoi s-a recasatorit dar a doua sotie a decedat inaintea lui . Inainte sa moara dorea sa ii lase mostenire acea casa tatalui meu deoarece a avut grija de el . As avea niste intrebari pe subiectul acesta : Unde m-as putea interesa eu si tatal meu daca l-a trecut in succesiune ? Si daca nu , exista vreo modalitate ca tatal meu sa isi faca acte pe aceasta casa ?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:32, 14 August 2022
Mostenitori sunt copiii decedatului.
Daca ii facea macar testament, l-ar fi anuntat.
Ei pot mosteni proprietatea chiar daca decedatul nu este tatal lor in acte ?

gi-jane2 a scris:

Mostenitori sunt copiii decedatului.
Daca ii facea macar testament, l-ar fi anuntat.

prima sotie a avut 2 copii


Eu de copiii ăștia vorbeam dvs ati zis de de cadere din drepturile parintesti si acum ziceti ca nu e tatal lor in acte? Au fost adootqti de altul sa s-a dovedit ca nu e tatal lor?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dacă mama mea s-a recăsătorit legal cu un alt bărbat iar ... FabianOnel FabianOnel Dacă mama mea s-a recăsătorit legal cu un alt bărbat iar mama a murit după 6 ani de la căsătorie, eu și fratele meu, avem dreptul la averea lăsată de ... (vezi toată discuția)
Intrebari legate de o mostenire bluehillday bluehillday Buna ziua. bunicii mei din partea tatalui,cu care nu am tinut legatura de multa vreme, au murit recent. tatal meu a murit in 2007,iar astazi am fost contactat ... (vezi toată discuția)
Nepoata din partea tatalui cionoiuroxana cionoiuroxana Buna ziua , numele meu este Cionoiu Roxana sunt din Bucuresti si am 46 ani . Vreau sa va rog sa ma ajutati sa gasesc o modalitate sau sa imi spuneti daca pot ... (vezi toată discuția)