avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Maghiarizarea numelor Romanesti in acte ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Maghiarizarea numelor Romanesti in acte ...

Buna ziua , as dori daca puti sa ma ajutati in urmatoarea problema :
am un extras CF din 1917 unde figureaza urmatoarele nume :
Komsa Xenofon , Komsa Gyorgy , Burlea Ianosne , Komsa Rebeka ;
in certificatele de deces sunt :
Comsa Senofon , Comsa Gheorghe , Burlea Ioan , Comsa Reveica
care e modalitatea de a demonstra ca sunt aceleasi persoane ?
Cel mai recent răspuns: Costianu Lenuta , utilizator 14:31, 17 August 2022
Eu nu stiu sa va raspund la intrebare , vreau doar sa va atrag atentia ca Burlea Ianosne NU este despre Burlea Ioan , ci despre sotia lui ( aceasta este semnificatia acelui “ ne “ din coada numelui ) . Versiunea maghiara a numelui “ Ioan “ este “ Ianos “ . Chiar si acum , in situatii in care o femeie de etnie maghiara se prezinta , spune ( daca luam exemplul dvs ) “ Burleane “ , sau - si mai protocolar - “ Burlea Ianosne “ . In acei ani , femeile casatorite asa figurau si in actele oficiale , asta acolo unde autoritatile romane au fost schimbate cu cele maghiare .
Ultima modificare: Miercuri, 17 August 2022
CHKa, utilizator
Mulțumesc , așa este ,pe extrasul CF ,Reveica/Rebeca este născută Comșa , in urma succesiunii , fiind femeie nu avea drepturi și reprezenta soțul....


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune nefacuta din 1927 tsk766 tsk766 Daca ma puteti ajuta cu urmatoarea problema: Gospodarie la tara, casa construita in 1927 si teren intravilan, nu s-a facut niciodata succesiune pe ea, au ... (vezi toată discuția)
Literatura uitata, literatura cenzurata, literatura din sertar Radu Gabrian Radu Gabrian Cu respectul pe care trebuie sa il acordam unor inaintasi de ai nostri despre care nu cunoastem prea multe,cred eu ca nu trebuie sa ii uitam pe unii dintre ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare - cumparare Marica_sz Marica_sz Am facut un contract de vanzare - cumparare pentru un apartament de bloc in data de 1 aug.2011 la un notar public. Totul a decurs in ordine, am semnat ... (vezi toată discuția)