# konta francisc
Data post: Marti, 19 Ianuarie 2010, 20:03
Subiect: Accident de munca,urmat de concediere (mascata) invocindu-se Art.79(7)
La data angajarii 01.02.2008, societatea in discutie se numea "SC ADINA COM" - angajat pe durata "Nedeterminata". Aceasta societate purta acest nume deoarece intre Adina si numitul Sandor D, fie a existat casatorie sau relatii de concubinaj, astfel ca in urma neintelegerilor dintre cei doi (scandale de proportii mari la firma), la sfirsitul anului 2008, respectiv 31.12.2008, numitul Sandor D., ne-a adus imprimate tipizate sa le semnam (doua imprimate): - un imprimat precum ca ne dam demisia conf. art.79(7) de la "SC ADINA COM", iar cel de al doilea imprimat pe care deasemenea l-am semnat cu totii, in vederea angajarii incepind cu 05.01.2009, schimbindu-se numele societatii din ADINA ..., in "SC ACVAMARIN SRL" - administratorul societatii fiind numitul Sandor D., ocazie cu care acesta a modificat durata contractului, respectiv pe perioada "Nederminata" conf. art. 12(2) Codul muncii. In vederea obtinerii unui credit bancar, facind anumite diligente, am realizat cu acea ocazie ca in carnetul individual de munca figurez ca angajat pe perioada "Determinata", conf.art.12(2) Codul muncii respectiv de la data de 05.01.2009 - 05.04.2009 "(trei luni)". Fata de aceasta situatie, si in urma discutiilor cu administratorul societatii Sandor D, acesta la data de 05.04.2009, depune actele necesare la sediul ITM, prin care sa inregistrat in carnetul individual de munca respectiv "Modificat durata contractului de munca conform Art.12(1), iar pe aceasta baza , am fost admis de banca pentru obtinerea unui credit. Mentionez ca aceasta situatie figureaza in carnetul individual de munca pina la data de 02.12.2009, data la care deja este inregistrata "Incetarea contractului de munca conf.art.79(7). In concluzie: 01.02.2008 (angajarea) - 31.12.2008 - pe durata Nedeterminata - SC ADINA COM. La data de 31.12.2008 figureaza demisia conf.79(7), pina la 05.01.2009 - data cind deja figuram angajati si trecuti pe numele SC ACVAMARIN SRL" - pe durata "Determinata" pina la 05.04.2009 (trei luni), iar de la data de 05.04.2009 - 02.12.2009 - situatia inregistrarilor in carnetul individual de munca raminind neschimbata respectiv art.12(1). Din acest moment sunt in ceata, marturisesc ca am toata consideratia fata de promtitudinea raspunsurilor primite, si indraznesc a intreba: daca acest angajator avea dreptul legal sa se foloseasca de acea demisie din data de 31.12.2008, care asa dupa cum am aratat, la aceea epoca facea obiectul trecerii angajatilor de pe un nume pe altul, acela de "SC ACVAMARIN SRL,iar pe de alta parte, intre timp au urmat o serie de alte inregistrari in carnetul individual de munca, ultima inregistrare fiind la data de 05.04.2009 "Modificat contractul individual de munca conf.Art.12(1), pina la data de 02.12.2009 - cind angajatorul din cauza de fata imi violeaza consimtamintul, ma privat de acest drept, avind scopul de a se sustrage la obligatiile pe care le avea, incalcind in totalitate prevederile Legii nr. 346/2002 - cu privire la cercetarea, comunicarea, si evidenta evenimentelor, bazat pe faptul ca face parte dintr-un partid politic si coleg de partid cu cea mai inalta d-na din ITM, care nu a binevoit sa finalizeze efortul Inspectorului de Munca insarcinat, cautind sa se spele pe minute, indrumindu-ma pe calea justitiei. Asa ca am luat-o de unul singur, gratie acestui "FORUM" care imi este sursa de lumina, altfel....
:offtopic: Interventie moderator
Nu mai deschideti mai multe topicuri cu aceeasi problema ... urmariti si postati eventualele nelamuriri pe topicul deschis initial.