avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 868 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ce drepturi are un parinte care este inchis (condamnat ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ce drepturi are un parinte care este inchis (condamnat definitiv) ...

Ce drepturi are un parinte care este inchis (condamnat definitiv) asupra copilului sau? Mama copilului poate sa plece cu copilul din tara ? Ce face daca tatal ameninta ca ii va lua (rudele tatalui ii va lua copilul ) daca nu il duce sa-l viziteze in penitenciar si nu il suna in fiecare zi?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 14:15, 19 August 2022
Dacă nu aveți pana acum o hotărâre judecatoreasca privind domiciliul copilului sau exercitarea autorității parintesti iar tatăl executa o pedeapsa privativa de libertate de lunga durata atunci va sfătuiesc sa solicitati în instanta sa exercitati în mod exclusiv autoritatea parinteasca asupra copilului.
Pentru program de vizita la penitenciar, depinde foarte mult de varsta copilului, de frecventa cu tatal îl vizita înainte, de atașamentul copilului fata de tata, distanta dintre domiciliul dvs și penitenciar etc.
Contactați un avocat și discutați în detaliu toate aspectele astfel încât sa fiți sfătuita la obiect.
Ipotezele diferă de la caz la caz.

Mergeti cu hotărârea de condamnare la avocat.
Daca nu o aveți se va descurca avocatul.

Daca nu va da acordul se rezolva prin proces.

Avocat Claudiu Lascoschi
Baroul București
Ultima modificare: Vineri, 19 August 2022
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Inteleg, dar este mama copilului obligata sa ii duca copilul? este obligata sa raspunda la telefon cand tatal vrea sa vorbeasca cu copilul? mentionez ca mama si tatal copilului nu mai sunt impreuna,
Sunt detalii care se discuta cu avocatul de caz.
Trebuie fiecare detaliu analizat atent.
Nu merge cu discuții generale.

Depinde și el dacă are avocat și cât de bun este în concret...
Eu mereu ma raportez la interesele clientului și asa fac avocații...de fel...

Dreptul de a discuta cu minorul îl are în mod indubitabil insa sunt detalii diferite în fiecare caz.
Trebuie văzută și hotărârea de condamnare.
Ultima modificare: Luni, 22 August 2022
Manuela Rășină, administrator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! daca parintii unui copil de 3 ani nu sunt căsătoriți ... Dana37.12 Dana37.12 Buna ziua! Daca parintii unui copil de 3 ani nu sunt căsătoriți si s-au separat, mama se poate muta in alt oras cu copilul,dându-i drept de vizita tatalui? ... (vezi toată discuția)
Custodie acordata mamei chiar daca este in somaj? ContSters164616 ContSters164616 as dori sa stiu daca sunt temporar in somaj, as putea sa pierd custodia copilului? (vezi toată discuția)
Procedura cerere pensie alimentara Tudy101 Tudy101 Buna ziua Poate cineva sa imi zica cum se procedeaza daca vrei sa ceri pensie alimentara/pensie de intretinere pt un copil in afara casatoriei? Am o prietena ... (vezi toată discuția)