avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 622 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua Ma numesc Radu si am handicap grav motor , ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua Ma numesc Radu si am handicap grav motor , nu ma pot ...

Buna ziua
Ma numesc Radu si am handicap grav motor , nu ma pot deplasa decat in 4 labe cum se zice.
am un apartament primit prin donatie din partea unui matusi intr-un imobil caruia i s-a refacut de curand acoperisul
La intrebarea vecinilor care s-au ocupat de reparatie , in ce priveste gasirea unei firme de constructii , adunatul banilor , etc le-am raspuns din start ca nu sunt de acord , fiindca desi stiu ca legea obliga toti vecinii sa contribuie in cote egale , eu traiesc exclusiv din pensia de handicap care o am si pot sa spun ca de abia traiesc din acei bani....deci nu e rea vointa dar efectiv nu imi permit o cheltuiala de 3.500 de ron cat a venit partea fiecaruia , iar de venituri suplimentarea pensiei nu se pune problema.
Deci pe scurt nu am de unde achita partea mea , repet , nu e rea vointa...e pur si simplu neputinta.
Acum sunt amenintat ca voi fi dat in judecata si obligat la plata cotei cuvenite , in caz contrar se poate merge pana la pierderea apartamentului
Ce pot sa fac si cum ma pot apara ?
Exista vreun mecanism prin care sa nu pierd apartamentul fiindca daca pierd si acoperisul de deasupra capului , chiar nu-mi ramane decat sa ma spanzur
Multumesc !
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 16:11, 19 August 2022
Cereți ajuror de la Primărie pentru plata cheltuielilor cu reparațiile. Faceți o cerere în acest sens, atașând actul de handicap și dovada veniturilor și a cheltuielilor lunare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reparatie acoperis ioanarosianu ioanarosianu buna tuturor. Va cer si voua ajutorul in speranta ca voi scapa de cosmarul asta. locuiesc la etajul 4 si blocul are un acoperis ridicat cu autorizatie si ... (vezi toată discuția)
Izolarea acoperisului blocului laurentiuo laurentiuo sunt proprietarul unui apartament situat la etajul 2 intr-un bloc cu patru etaje. locatarii de la ultimul etaj au hotarat sa izoleze acoperisul blocului, fapt ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli in legatura cu proprietatea comuna calinsas calinsas Buna ziua! Locuiesc intr-un bloc impreuna cu alte 7 familii.Nu a fost constituita asociatia de locatari.Unul din proprietari care locuieste la ultimul etaj, a ... (vezi toată discuția)