avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu cateva informatii ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu cateva informatii legat de ...

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati cu cateva informatii legat de acordarea indemnizatiei de crestere copil.
Tatal a lucrat in Irlanda cu contract timp de 7 ani. S-a intors in tara in aprilie 2022, iar din 23.05.2022 lucreaza in tara cu contract.
Bebe este nascut pe 19.06.2022.
Mamica nu a lucrat pana acum.
Poate primi tatal indemnizatie crestere copil, insa fara sa isi suspende contractul de munca?
Daca nu se incadreaza la indemnizatie, poate primi stimulent de insertie cu reintoarecere pana la 6 luni,.insa fara sa isi suspende contractul actual, adica fara sa lipseasca 1 zi de la serviciu?
Ce documente ar trebui sa aduca de la angajatorul din Irlanda?

Va multumesc!

Cel mai recent răspuns: CataAlex , utilizator 11:28, 21 August 2022
Conform legislatiei in vigoare "Beneficiază de concediu pentru creșterea copilului, precum și de o indemnizație lunară în cuantum de 85% din media veniturilor realizate pe ultimele 12 luni din ultimii 2 ani anteriori datei nașterii copilului, persoanele care au realizat venituri profesionale supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificările și completările ulterioare (venituri din salarii, venituri din activități independente, venituri din activități agricole, așa cum sunt definite de această lege) sau dacă s-au aflat într-una din situațiile considerate asimilate stagiului de cotizare, prin lege. "

Deci contractul de munca i se suspenda pe toata perioada concediului de 2 ani respectic 3 in cazul copiilor cu handicap.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, m-am intors la munca in 02.10.2023 , am depus dosarul ... Alina8392 Alina8392 Buna ziua, m-am intors la munca in 02.10.2023 , am depus dosarul pt stimulentul de insertie. Acum sunt insarcinata cu bebe 2 si voi intra de luna viitoare in ... (vezi toată discuția)
Stimulent de insertie claudia.streanga claudia.streanga Buna ziua. As avea si eu cateva intrebari legate de acest stimulent de insertie, care se ofera mamelor ce revin la job, pana ce copilashul implineste 1 an. ... (vezi toată discuția)
Stimulent antoniax antoniax BUNA ZIUA, va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea situatie: m-am intors din ccc la data de 13 aprilie 2014 cand bebe a implinit 11 luni(1 an la 13 ... (vezi toată discuția)