avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 603 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Problema cu apartament inchiriat in regim hotelier ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Problema cu apartament inchiriat in regim hotelier fara incasari

Buna ziua,
detin un apartament inchiriat unei firme numite ApartInvest, pentru administrare in regim hotelier.
Contractul este intre mine ca proprietar si aceasta firma de management.

Din cate observ incasarile vin din partea Booking si Airbnb, deci firma lucreaza cu cel putin aceste doua domenii pentru a administra/inchiria apartamentul.

De aproximativ un an nu am mai primit incasari de la aceste firme terte cu care lucreaza firma ApartInvest.

Eu nu am absolut nici o modalitate de a contacta firmele terte cu care lucreaza ApartInvest, iar ApartInvest nu da nici o importanta faptului ca nu am primit incasari si spune ca ei nu au nici o vina si continua sa administreze apartamentul.

Cert este ca acum am facturi de achitat, nu am incasari, si foarte curand va trebui sa opresc furnizarea utilitatilor pentru ca nu am cu ce sa le platesc.

Nu am sistat contractul cu aceasta firma ApartInvest pentru ca ma tem ca nu voi mai putea recupera nici o dauna.
Vreau sa stiu care sunt urmatorii pasi pentru a recupera paguba produsa de aceasta firma de administrare ApartInvest.

Multumesc,
Cel mai recent răspuns: Ioana Voicu , utilizator 12:49, 26 August 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua, trebuie analizate clauzele contractuale ale contractului incheiat de dvs cu ApartInvest. In principiu, din ce relalatati, dvs. nu aveti niciun temei sa contactati sau sa cereti plata de la acei terti intrucat nu aveti contract cu ei. Trebuie vazut daca ApartInvest a actionat in raport cu acestia in calitate de mandatar sau in alta calitate si de acolo puteti stii ce optiuni legale de rezolvare aveti. Luati legatura cu un avocat care sa va studieze contractul.
Dv puteti sa ridicati pretentii strict impotriva chiriasului,in baza contractului de locatiune inclusiv in instanta
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Din ce inteleg nu are contract de inchiriere cu chiriasi ci un contract cu o firma de administrare care inchirieaza in numele proprietarului, proprietarul neeavand raport juridic cu chiriasul in mod direct, deci nu poate solicita plati de la chirias cu exceptia cazului in care intermediarul a actionat ca mandatar, de aceea trebuie vazut contractul.
Ne putem auzi in privat? am aceeasi problema si cred ca vorbim de o frauda la mijloc.
Buna ziua Doamna Turcoman,
Deoarece am văzut postarea dumneavoastră, identică cu cea postata și pe alte platforme, în calitate de reprezentanta a companiei ApartInvest, aș dori sa va ajut cu clarificarea situației și aici.
În primul rând dorim sa va mulțumim pentru colaborarea cu noi. Desi mențiunile dumneavoastră sunt parțial adevărate, așa cum vi sa comunicat atât pe email cât și la ultimul apel telefonic ( pe 24.08- la ora 16:15), singura rezervare de la airbnb din luna iunie pentru care nu ati încasat contravaloarea rezervării, este în atenția noastră și în strânsă legătură cu echipa de suport airbnb, monitorizam remedierea situației.
Pentru lunile iulie și august 2022, așa cum puteți vedea și în contul dumneavoastră din sistemul nostru, este o singura rezervare mai mare de 30 zile, făcută prin booking iar conform politicii de plata booking, veți încasa contravaloarea celor doua luni, cel mai probabil pana pe 10 septembrie.
Desi colaborarea cu noi este de mai bine de 2 ani, pana în prezent nu ati înregistrarea nici o situație neplăcută, atât în privința apartamentului cât și în privința încasărilor.
Va reamintim ca ApartInvest nu furnizează clienți și nici nu procesează plăti. ApartInvest oferă exclusiv servicii complete de administrare, cu plata încasărilor în contul dumneavostra bancar în mod direct de la platformele de Rezervei sau aganetiile partenere.
De asemenea, este important sa rețineți ca ApartInvest, în calitate de administrator și agenție, are politici și conexiuni diferite cu platformele de rezervări precum airbnb și booking, fata de o persoana privata cu un cont individual.

Pentru eventuale alte întrebări, va stam cu drag la dispoziție :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara, vin si eu cu o problema zic eu destul de delicata. ... stan_nicu stan_nicu Buna seara, Vin si eu cu o problema zic eu destul de delicata. Sunt client Booking ca de altfel milioane de oameni din intreaga lume. Cand iti faci cont ... (vezi toată discuția)
Am facut o rezervare pe booking.com pt o cazare tip apartament ... ionut_mhl ionut_mhl Am facut o rezervare pe Booking.com pt o cazare tip apartament in Italia. Booking mi-a facut legatura cu proprietarul care mi-a dat un cont in care am ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! am o dilema si am nevoie de ajutorul dumneavoastra. ... Grundy Grundy Buna ziua! Am o dilema si am nevoie de ajutorul dumneavoastra. Fac parte de putin timp din comitetul executiv al unui bloc si m-am lovit de cateva lucruri pe ... (vezi toată discuția)