avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 905 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Buna seara, in cazul in care tatăl are un nume in ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Buna seara, in cazul in care tatăl are un nume in certificatul ...

Buna seara, in cazul in care tatăl are un nume in certificatul de naștere și altul in buletin, ce nume ia nou născutul declarat de acesta ? Tatăl încearcă sa și schimbe numele deja in cel din certificat doar ca nu i s a aprobat încă.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 14:44, 27 August 2022
Buna ziua, depinde carui fapt i se datoreaza diferenta. In principiu ar trebui numele din C.I daca exista o justificare pentru sxhimbare. Daca este vorba de o eroare, situatia se schimba.
Mulțumesc pentru răspuns, ideea este ca el și a schimbat numele după căsătorie , a luat numele soției, și in urma divorțului nu a renunțat la el, l a păstrat. Acum vrea sa l schimbe , sa l ia înapoi pe cel de botez, pe care îl are in certificat. Are toate actele depuse dar nu primește răspuns din Februarie, și copilului lui se naște pe 1.09. Și nu știe dacă îl poate lua pe numele lui din certificat.
Nu il poate lua pe numele din certificat acum îl cheama cum e in buletin.
E casatorit nu mama copilului? Ca daca nu, e mai simplu. Il recunoaste dupa xe se rezolva cu numele.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recunoastere copil 12 ani CristinaMorosan CristinaMorosan Buna ziua. Am si eu un baiat de 12 ani. Cand s-a nascut copilul nu eram casatorita si tatal lui nu era in tara, asa ca pe certificatul copilului nu este trecut ... (vezi toată discuția)
Caz atipic... dveronik dveronik Asa l-a numit avocatul pe care am incercat sa-l consult.. Sunt cetatean roman casatorit in Italia cu cetatean italian. Casatoria este declarata la primaria de ... (vezi toată discuția)
Schimbare de nume valentinporosnicu@yahoo.com valentinporosnicu@yahoo.com am un baetel ce poarta numele mamei in certificatul baiatului sint trecut ca si tata ,tre sai faca buletynul si dorinta noastra e sa poarte numele tatalui ce ... (vezi toată discuția)