avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Acum ceva ani am cumparat o casa in Romania. Locatia ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Acum ceva ani am cumparat o casa in Romania. Locatia terenului ...

Acum ceva ani am cumparat o casa in Romania. Locatia terenului in realitate nu se potrivea exact cu locatia din acte, insa am adaugat o clauza in contractul de cumparare cum ca vanzatorul se angajeaza sa plateasca o anumita suma petru mutarea gardului sau rezolvarea pe alta cale a problemei. S-au facut dezmembrari din perenul vecinului, am cumparat partea care era peste terenul lui, cu factura, insa fostul proprietar o da din colt in colt acum si nu vrea sa plateasca conform termenului din contractul de vanzare-cumparare. Cum se poate rezolva in mod oficial aceasta problema?
Buna ziua,

Nu am inteles exact speta dumneavoastra. Ce suma de bani nu doreste sa plateasca fostul proprietar, suma aferenta terenului cumparat de la vecin, pe care dumneavoastra ati achitat-o?

Cu stima,
av. Jasmine Oancea

Cabinet de Avocat - Oancea Jasmine a scris:

Buna ziua,

Nu am inteles exact speta dumneavoastra. Ce suma de bani nu doreste sa plateasca fostul proprietar, suma aferenta terenului cumparat de la vecin, pe care dumneavoastra ati achitat-o?

Cu stima,
av. Jasmine Oancea
Cand am cumparat casa vanzatorul stia ca sunt probleme cu amplasarea gardului proprietatii. Fiindca se grabea, a propus ca noi, viitori proprietari, sa ne ocupam de rezolvarea problemei amplasamentului iar el sa plateasca o suma fixa care ar fi acoperit parte din cheltuielile noastre. Suma este inscrisa in actul de vanzare-cumparare.
Suma este este mult mai mica decat a costat toata treaba cu dosarul cu sina si plimbatul actelor necesare cumparararii de la vecin celor 60 m2 cu care proprietatea mea trecea pe terenul vecin. Proprietatea este ingradita cu un gard cu fundament de ciment, care nu poate fi mutat de pe o zi pe alta, a fost mai usor sa faca vecinul dezmembrare si sa cumpar eu bucata dezmembrata. Nu doresc sa plateasca toata suma cheltuita, doresc doar sa respecte contractul si sa returneze suma fixa trecuta in contract.
Ultima modificare: Joi, 1 Septembrie 2022
luci_, utilizator
Pentru recuperarea sumei de bani, suma fixa trecută in contract, se formulează acțiune in instanța in temeiul răspunderii civile contractuale.
Ultima modificare: Joi, 1 Septembrie 2022
Cabinet de Avocat - Oancea Jasmine, Avocat

Cabinet de Avocat - Oancea Jasmine a scris:

Pentru recuperarea sumei de bani, suma fixa trecută in contract, se formulează acțiune in instanța in temeiul răspunderii civile contractuale.

Multumesc.
Cu drag. Va doresc succes in recuperarea sumei de bani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesire din indiziune teren proprietate comuna sim14 sim14 Am cumparat o casa intr-un duplex. La semnare, in documente, proprietatea nu avea in compunere doar un lot de teren ci doua. La al doilea lot era \"cota ... (vezi toată discuția)
Intrat pe teren de vanzare freelancer123 freelancer123 Buna. Vecinul e intrat cu o cladire cu aproximativ jumate de metru si cu gardul de sarma cu aprximativ 1m . Terenul cu casa batraneasca e in vanzare am ... (vezi toată discuția)
Bună ziua,am un antecontract de vânzare -cumpărare ,pe un ... Moisii Carmen Moisii Carmen Bună ziua,am un antecontract de vânzare -cumpărare ,pe un teren de 1000 mp.inregistrat la carte funciara,în 16.05.2012.ce trebuie sa fac pentru a deveni ... (vezi toată discuția)