avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 461 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Nedeclararea unui imobil obtinut prin donatie Am ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Nedeclararea unui imobil obtinut prin donatie Am grija de o persoana in varsta si cu handicap fizic. In urma ...

Am grija de o persoana in varsta si cu handicap fizic. In urma intelegerii cu persoana ingrijita s-a facut un act notarial de donare a apartamentului catre mine, cu clauza de uzufruct viager. Eu am devenit proprietar dar apartamentul este folosit in exclusivitate de donator. Eu nu am declarat la Primarie obtinerea acestei donatii. Apartamentul fiind proprietate a unei persoane cu handicap este scutit de impozitare. In afara de plata amenzii pentru nedeclarare in termen a intrarii in posesie (practic eu neintrand in posesie decat in acte nu si fizic) ce se poate intampla?
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 18:43, 30 August 2022
In baza contractului de donatie,autoritatea fiscala va nota pe rolul dv fiscal bunul imobil si va impune la plata obligatii fiscal aferente de la momentul incheierii documentului de transmitere drept de proprietate bun imobil+penalitatile aferente
Veți plăti din urmă mult mai mult pentru că se vor adăuga penalită de întârziere.

Uzufructarul are doar drept de folosință, nu și scutire de impozit la imoblul proprietarului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de donatie sau vanzare- cumparare? nenea toto nenea toto dupa moartea mamei a ramas o mostenire mie si fratelui meu pe care vrem sa o dam baiatului cel mic al fratelui .Noi vrem cu donatie ,iar el vrea cu act de ... (vezi toată discuția)
Titular proprietate cu interdictie Dafina M Dafina M Buna seara, Prietena mea vrea sa cumpere un apartament unde la titular proprietate figureaza o persoana si o alta persoana cu uzufruct viager. La notar, la ... (vezi toată discuția)
Contract de v-c cu uzufruct viager ionclaudiu ionclaudiu In contract se stipuleaza ca uzufructul este pe tot apartamentul pe durata vietii celor doi vanzatori fara alte clauze de intretinere. Ce obligatii are in ... (vezi toată discuția)