avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 984 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Neplata pensiei alimentare Va rog din suflet să mă ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Neplata pensiei alimentare Va rog din suflet să mă ajutați ...

Neplata pensiei alimentare
Va rog din suflet să mă ajutați cu un răspuns pt problema mea.Din anul 2019, sunt divorțată și am in custodie 3 fete.Din păcate tatăl lor nu respecta data plății pensiei alimentare pentru fetele lui.Intarzie luna de luna, dar nu pt că nu are bani ci doar pt că așa vrea el.Mai mult în aceasta luna a zis că nu mai plătește pt că nu au vrut fetele sa stea la el o lună de zile, atât cât era în sentința în perioada de vara.Ele zic că le lasă singure in casa atât ziua cât și noaptea.I-am dat msj sa ii reamintesc sa vireze suma stabilită de instanță și a zis că nu vrea.Daca se duc fetele la el le plătește acea suma.Eu nu vreau sa le oblig sa se duca doar pt a le da ce li se cuvine.In afara pensiei alimentare nu le da nici măcar o pâine.Tb să mă descurc cu 1100 lei / luna cu 3 copii și el nici măcar acești bani nu ii da la timp sau mai nou nu mai da deloc .
Va rog să îmi spuneți ce se poate face pt că nu pot sa stau să mă rog de el să le de-a fetelor lui ceea ce ar trebui.
Pot sa trimit la el la serviciu hotărârea judecătorească sa i se facă poprire pe salariu și în acest fel nu mai stau să ii zic luna de luna sa plătească și nici să vad cum îmi răspunde jignindu-ma?Nu îl interesează că vad fetele aceste răspunsuri, ba chiar le zice personal când vb cu ele.
Mulțumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: elisa emilia , utilizator 08:02, 1 Septembrie 2022
Mulțumesc frumos pt răspuns!
Altă variantă nu am decât să apelez la un executor judecătoresc.
O zi frumoasa!

AV. GABRIELA GERBER a scris:

Obligatia de plata a pensiei nu are nicio legatura si nu este conditionata de realizarea sau nu a programului de vizita.
Atata intelege, atata face.

Cu tot greul mergeti la un executor care sa ii puna direct poprire pe salariu si sa recupereze de la el si cheltuielile de executare si in felul acesta taiati aceasta portita de jicniri si injosiri permanente.

Aveti obligatia legala de a sprijini pe celalalt parinte in realizarea programului de vizitare, asta insemnand sa le incurajati sa mearga, sa le prezentati avantajele mentinerii legaturii, insa trebuie sa le respectati pe de alta parte opinia care ea- opinia - este formata in functie de ceea ce traiesc si simt copilele acolo (si de asta nu sunteti raspunzatoare si nici nu puteti controla).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ore de vizita... giorgy giorgy am terminat divortul cu multa bataie de cap,apeluri,recursuri,amanari de m-au tinut un an de zile pe drumuri si multe luni fara fetitele mele.Am primit fetele ... (vezi toată discuția)
Neplata pensie alimentare și cerere de marire a pensiei koreh silvia koreh silvia Bună ziua! În urma cu aproape 7 ani,dintr-o relație de concubinaj a rezultat o fetiță.După separare cu concubinul (4 luni avea fetiță) l-am dat în ... (vezi toată discuția)
Divort cu minor, hartuire alecsandra2006 alecsandra2006 buna ziua, am urmatorul caz: sunt divortata din anul 2010 am un copil care mi-a fost incredintat mie cu tutela. hotararea judecatoreasca este definitiva si ... (vezi toată discuția)