avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 649 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Neindeplinirea art 7 (1) din OUG 96/2003 - Ce ar ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Neindeplinirea art 7 (1) din OUG 96/2003 - Ce ar trebui sa fac?

Buna ziua!
Sunt insarcinata si conform oug 96/2003 am instiintat angajatorul asupra starii mele. Angajtorul nu a anuntat nici medicina muncii si nici ITM-ul, desi au trecut cele 10 zile lucratoare!
Eu ce ar trebui sa fac in situatia acesta, avand in vedere faptul ca angajatorul (bugetar) nu intentioneaza sa aplice legea. Motivul ... nu il cunosc!
Va multumesc anticipat!
Ultima modificare: Marți, 19 Ianuarie 2010
Isa_Cris, utilizator
Cel mai recent răspuns: Isa_Cris , utilizator 15:37, 19 Ianuarie 2010
Va propun sa va adresati ITM-ului teritorial. Ar fi bine daca ati putea dovedi, ca ati anuntat angajatorul Dvs. despre faptul ca sunteti gravida (o notificare scrisa cu un numar de intrare, notificare trimisa prin confirmare de primire, etc.)
Dvs v-ati facut datoria si ati informat angajatorul privind starea dvs.
Restul intra in atributiile lui.
Nu va deranjeaza cu nimic. Dvs beneficiati de prevederile OUG si fara ca angajatorul sa-si indeplineasca atributiile in acest sens (adica sa faca anuntul).
Nu uitati ca beneficiati de 16 ore/luna platite de angajator ptr efectuarea controalelor medicale.
Am o copie a înstiintarii (stampilata si inregistrata) si a adeverintei medicale care atesta sarcina. Din pacate nu am copie dupa fisa postului cu semnaturile directorului si al liderului de sindicat.
Fisa postului nu va este necesara in aceasta situatie. Adica nu este un docuemnt care sa aiba legatura cu starea dvs de graviditate decat in masura in care contine atributii care nu ar putea fi indeplinite datorita starii dvs (de ex. sa trebuiasca sa va deplasati mult pe jos, sa stati in frig, sa va urcati la inaltime, etc).
O sa incerc sa merg la ITM.
Pai cred ca asta ar fi o problema... conditiile de munca care nu sunt conform legii nici in cazul in care nu sunt gravida!
Va multumesc pt raspunsuri!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

O angajata gravida poate sa refuze indeplinirea atributiilor conform fisei postului? Rocsanne Rocsanne Buna seara, Spuneti-mi, va rog, ce se poate face in cazul in care o angajata care instiintat firma ca este insarcinata profita de aceasta stare si nu-si mai ... (vezi toată discuția)
Instiintare angajator salariata insarcinata valcris valcris Buna ziua. Ajutati-ma, va rog, cu un raspuns pentru urmatoarea situatie: La firma am o colega insarcinata in 10 saptamani. I-a spus directorului general ca ... (vezi toată discuția)
Angajata insarcinata Daliborka Daliborka Buna ziua im momentul in care angajata prezinta o adev de la speciliast/medicul de familie precum este insarcinata, ulterior ce pasi trebuie urmati? se face ... (vezi toată discuția)