avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 697 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dau masina în folosinta nepotului. Acte necesare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dau masina în folosinta nepotului. Acte necesare

Bună ziua. Soțul meu da masina unui nepot (copilul cumnatei lui) pentru a o folosi el. As dori sa fac un act de comodat prin care sa se ateste ca el ia dat masina în folosinta. As dori sa știu dacă acest act trebuie facut la notar sau se poate face și cu semnătura unor martori. Ar folosi masina și pentru vacante în afara tarii. Multumesc.
Ultima modificare: Joi, 1 Septembrie 2022
meliandreea, utilizator
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 17:35, 1 Septembrie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua, contractul de comodat il puteti face si sub semnatura privata, nu trebuie sa mergeti la notar si nici nu aveti nevoie de martori. Pentru deplasarea inafara tarii este necesara o procura notariala.
Nu, pentru deplasarea în afara tarii va trebuie tot contract de comodat.
Ca nepotul folosește mașina în scop personal (se duce în vacanta), nu în numele si pe seama proprietarului mașinii, ca acesta sa ii facă procura.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dare in folosinta autoturism (pentru plecarea in strainatate condus de alta persoana decat proprietarul) christine elida christine elida Buna ziua, ce acte notariale implica darea in folosinta a unui autoturism( proprietate personala) unei persoane fizice, in conditiile in care localitatile de ... (vezi toată discuția)
Procura auto pentru bulgaria! Vicktoras Vicktoras Doresc sa plec in concediu cu masina socrului meu in Bulgaria. Imi este necesara procura? Cat costa? (vezi toată discuția)
Imputernicire la notar fara persoana imputernicita (iesire auto din ro) kvremus kvremus Buna ziua, Va solicit ajutorul intr-o privinta: un prieten de-al meu, roman, se afla in Italia (are si acte de Italia) si a cumparat o masina noua din ... (vezi toată discuția)