avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 555 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Carduri persoana decedata
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Carduri persoana decedata

Tatal meu a decedat, avand carduri de credit la doua banci. Cei de la banci mi-au spus ca sumele trebuie platite complet, o data, nu pot fi reesalonate, in rate. Este legal acest lucru?
Nu au acceptat nici macar sa platesc complet unul dintre carduri, cu o suma mai mica, pentru ca nu am facut inca succesiunea, dar au tinut sa imi spuna ca dobanda se aduna.
Cel mai recent răspuns: Mihaela Molnar , Consultant asigurari 14:55, 7 Septembrie 2022
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Degetul mijlociu, nu cel mic.

În rest, dacă nu există bunuri de moștenit, gen apartamente, case, terenuri, mașini, bijuterii, lingouri de aur, acțiuni sau părți sociale la firme etc., nu aveți de ce să mai cheltuiți cu succesiunea. Banca nu vă poate obliga să o faceți. Și atunci nu se transmite nici datoria.

Karapok a scris:

Daca nu exista mostenire, deci nu aveti nimic de primit, atunci nu veti mosteni nici datoriile tatalui dumneavoastra, si la orice amenintare de plata le aratati degetul mic, se spune in drept ca atunci cand cineva moare mostenitorii primesc si drepturile si obligatiile decedatului, acceptarea mostenirii inseamna implicit ca va asumati plata acelei sume, dar, daca nu acceptati si nu mosteniti nimic nu sunteti obligata sa platiti nimic, spuneti bancii la revedere

4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu am facut succesiunea ca stim ca se face indiferent de existenta bunurilor, mai ales pentru ca implica preluarea datoriilo

nu stiati bine, daca nu exista nimic de mostenit- active, nu aveti ce dezbate, iar datoriile ( in caz ca acceptati mostenirea) se plattesc in limita valorii mostenite, adica din nimic, nimic platiti.
daca stiti sigur ca nu aveti ce mosteni dupa tata ( mare atentie- nici bunicii din partea tataluinu au avut nimic ?), dati declaratie la notar ca nu acceptati mostenirea ( asta ca sa nu va mai sacaie banca) si duceti declaratia la banca si da, puteti sa le aratati si degetul mijlociu.
Nici dfaca nu dati declaratie ca renuntati la mostenire, banca nu are ce sa va faca.
Ultima modificare: Miercuri, 7 Septembrie 2022
gi-jane2, moderator
Multumesc. Noi nu ne gandisem deloc la succesiune, acest lucru mi s-a zis de la banca atunci cand am vrut sa rezolv cu cardurile.Eu le-am si zis ca nu exista mosteniri, ei au insistat ca nu exista alta varianta decat sa le platesc dupa succesiune, razandu-mi in fata ca oricum se adauga dobanzi si ei nu pierd nimic
De aici intreaga agitatie legata de succesiune
Nu stiam absolut nimic, nu bine. Eu am fost de buna credinta, bazandu-ma pe ce mi-au zis de la banca. Inca nu am ajuns la un notar, dupa socul cu inmormantarea si totul de dupa, nu am mai avut putere. Probabil aflam de la notar acest aspect, dar am zis sa pun o intrebare.
Foarte sigur nu am ce mosteni dupa tata, nici din partea bunicilor din partea lui, sunt decedati de 20 de ani cred.
Acesta s-a dus la pompele funebre cu inmormantarea, din contra a costat si extra.

Alte discuții în legătură

Credit bancar- succesor debitor-risc rate restante Nestiutorul1 Nestiutorul1 Subiectul este cam trist dar incerc sa-l spun cat mai concret si direct. Tatal meu a facut un imprumut de 90 milioane la aceasta banca. Din pacate sunt ... (vezi toată discuția)
Card de cumparaturi tata decedat Serban D Serban D Buna seara, tatal meu, care avea 56 de ani si a murit acum 10 zile, avea un card de cumparaturi standard de la BRD. Pe telefon are doua mesaje sub forma: * ... (vezi toată discuția)
Preluare credit dupa deces alex-xela alex-xela Buna ziua. Tatal meu a murit in luna septembrie a acestui an si avea un credit de nevoi personale din care a mai ramas de achitat suma de 26.000 ron. ... (vezi toată discuția)