avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 912 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vreau sa fac o declarație de acceptare a mostenirii ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vreau sa fac o declarație de acceptare a mostenirii /succesiunii, ...

Vreau sa fac o declarație de acceptare a mostenirii /succesiunii, dar nu dețin certificatul de deces al defunctilui, iar duplicat al acestuia dureaza pina obțin. Notarul unde s-a deschis succesiunea, si care deține certificatul de deces, este obligat sa î-mi întocmească aceasta declarație, având în vedere că deține certificatul??
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 20:00, 7 Septembrie 2022
Va poate autentifica aceasta declarație, dacă solicitați acest lucru.
Dar nu e "obligat".

La fel de bine va poate înmâna originalul certificatului de deces, ca să faceți declarația la orice notar doriți, urmând sa îl prezentați din nou, la dezbaterea succesiunii.
Ultima modificare: Miercuri, 7 Septembrie 2022
raluk0207, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rudele ascund actul de proprietate al defunctului mirc84 mirc84 Salut, Tatal meu a decedat in urma cu mai putin de 6 luni. Acesta detinea o proprietate a carui act de proprietate este detinut acum de catre fratele lui. ... (vezi toată discuția)
Acceptare mostenire buna ziua dupa decesul mamei din anul 2012 ... Diana Enciu Diana Enciu Acceptare mostenire Buna ziua Dupa decesul mameI din anul 2012 s-a dezbatut succesiunea. In Decembrie 2020, a murit si tatal nostru ( suntem 3 ... (vezi toată discuția)
Acceptarea tacita a mostenirii dtc1315 dtc1315 Buna ziua! Mama mea in calitate de mostenitor al defunctului nu si-a exprimat in scris acceptarea succesiuni intrucat doi dintre notarii la care am fost de pe ... (vezi toată discuția)