avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 641 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua! M-am separat de sotul meu, am incercat sa ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua! M-am separat de sotul meu, am incercat sa divortam ...

Buna ziua! M-am separat de sotul meu, am incercat sa divortam la notar, dar avand in vedere ca avem un copil de o luna nu am reusit sa ne punem de la acord la contributia pt cresterea copilului si ca urmare imi doresc sa depun o cerere de divort la tribunal. As dori sa stiu care e exact procedura? Cam cat dureaza un divort in instanta? Si cam care ar fi costurile?
Cel mai recent răspuns: Marinela Zapciroiu , Avocat 13:20, 9 Septembrie 2022
Contactați în particular un avocat și discutați pe îndelete tot ceea ce doriți sa știți, în mod confidential. Înțelegeți exact toate aspectele în cadrul unei consultante, nu din 2 propoziții scrise în graba pe site.
Pe forum nu se expun strategii de apărare, costuri și nici durata procesului nu poate fi avansata din moment ce nu cunoaștem unde se va soluționa procesul.
Ultima modificare: Joi, 8 Septembrie 2022
Avocat Neagu Elena, Avocat
1 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Instanța de judecată va dispune plata unei pensii de întreținere pentru copil de maxim 25% din venitul lunar net.

Tata cât a vrut să dea copilului lunar`? Mai puțin de 25% din venitul lui lunar net`?

Vă întreb, pentru ca să evitați situația să constatați că instanța a dispus mai puțin de cât a vrut să dea tata copilului de bună voie.

Prin instanță, mai mult de maxim 25% din venitul lunar net al părintelui obligat, nu va primi copilul.
Ultima modificare: Joi, 8 Septembrie 2022
Dapix, utilizator
Costurile depind în funcție de complexitatea cauzei,statutul clientului notorietatea av etc.Fie alegeți un av de pe forum pt.o discuție preliminara fie solicitați rudelor,prietenilor o recomandare de av din zona dvs etc..
Bună ziua! Un divorț dureaza de la cateva luni la peste un an daca sunt divergente majore sau instanța este încărcată și stabileste primul termen la interval de cateva luni de la întroducerea actiunii. De altfel, durata este influențată si de diverse chestiuni de procedură apărute în cauză. Costul nu il va expune nimeni public pentru că fiecare își stabilește onorariul în functie de anumite criterii în urma unei discuții pe problema ce se dorește a fi rezolvată. Puteți alege dvs și contacta mai mulți avocați pentru a vă expune pe larg situația și a solicita un cost asupra litigiului, iar ulterior să-l alegeți pe cel cu care rezonați.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cat la suta din venit pensie alimentara ptr copil van_gabriel2003 van_gabriel2003 Doresc sa stiu cat la suta din venit(cel net sau cel brut?) plateste un parinte alimentatie ptr un copil!Se tine cont si de cheltuielile pe care le are acel ... (vezi toată discuția)
Cat e pensia de intretinere la custodia comuna fizica? sebastianmih sebastianmih In cazul custodiei comune fizice, in care copilul petrece timp egal cu parintii si locuieste in casele amandurora, care este de obicei pensia de intretinere pe ... (vezi toată discuția)
Obligatie intretinere copil Jan9001 Jan9001 Buna dimineata, Am citit in codul civil articolele care se refera la dreptul familiei dar nu cunosc practica in instanta, cum se aplica. Am nevoie de niste ... (vezi toată discuția)