Buna ziua! M-am separat de sotul meu, am incercat sa divortam la notar, dar avand in vedere ca avem un copil de o luna nu am reusit sa ne punem de la acord la contributia pt cresterea copilului si ca urmare imi doresc sa depun o cerere de divort la tribunal. As dori sa stiu care e exact procedura? Cam cat dureaza un divort in instanta? Si cam care ar fi costurile?
Contactați în particular un avocat și discutați pe îndelete tot ceea ce doriți sa știți, în mod confidential. Înțelegeți exact toate aspectele în cadrul unei consultante, nu din 2 propoziții scrise în graba pe site.
Pe forum nu se expun strategii de apărare, costuri și nici durata procesului nu poate fi avansata din moment ce nu cunoaștem unde se va soluționa procesul.
Costurile depind în funcție de complexitatea cauzei,statutul clientului notorietatea av etc.Fie alegeți un av de pe forum pt.o discuție preliminara fie solicitați rudelor,prietenilor o recomandare de av din zona dvs etc..
Bună ziua! Un divorț dureaza de la cateva luni la peste un an daca sunt divergente majore sau instanța este încărcată și stabileste primul termen la interval de cateva luni de la întroducerea actiunii. De altfel, durata este influențată si de diverse chestiuni de procedură apărute în cauză. Costul nu il va expune nimeni public pentru că fiecare își stabilește onorariul în functie de anumite criterii în urma unei discuții pe problema ce se dorește a fi rezolvată. Puteți alege dvs și contacta mai mulți avocați pentru a vă expune pe larg situația și a solicita un cost asupra litigiului, iar ulterior să-l alegeți pe cel cu care rezonați.