avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1531 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... In blocul in care locuiesc, multi ani in urma pana in ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

In blocul in care locuiesc, multi ani in urma pana in prezent, ...

In blocul in care locuiesc, multi ani in urma pana in prezent, Fondul de Reparatii s-a furat pe fondul dezinteresului si a ignorantei membrilor Asociatiei. Acum eu vreau sa efectuez o expertiza contabila pe cheltuiala proprie pentru ultimii 4 ani 2019-2022. In anii 2019 si 2022 s-au strins cate 6000 lei care probabil si binenteles s-au furat. In anul 2021 nu s-a colectat Fond de Reparatii iar anul acesta 2022 Fondul de Reparatii este in curs de constituire si banii inca sunt in banca. Intrebarile la care va rog frumos sa-mi raspundeti sunt:
Care este perioada de prescriere pentru disparitia celor 12.000 lei (adica Fondul de Reparatii din 2019 si 2020) din contul curent al Asociatiei? Adica cat timp in urma se raspunde in fata judecatorului pentru disparitia Fondului de Reparatii.
In caz ca se demonstreaza ca banii au disparut din Contul Curent al Asociatiei se poate cere de catre judecator ca vinovatii sa inapoieze banii pe care i-au furat ?
Ultima modificare: Vineri, 9 Septembrie 2022
mircea628, utilizator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 19:59, 9 Septembrie 2022
vreau sa efectuez o expertiza contabila pe cheltuiala proprie pentru ultimii 4 ani

Puteti solicita expertiza contabila pentru ce perioada doriti dv dar daca intentionati sa recuperate sume nu veti avea dreptul decat afferent ultimii 3 ani
Fondul de Reparatii este in curs de constituire si banii inca sunt in banca.

Concret banii sunt in banza sau au fost "furati"?
Pe ce va intemeiati afirmatia de furt al banilor?
Conform disp L nr 196/2018 fondul de rulment si de reparatii sunt fonduri separate distincte
Judecatorul poate decide recuperarea prejudiciului daca exista indicii /probe temeinice asupra prezumtivului autor

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dobanda la fondul de rulment migaste migaste Am preluat administratia unei asociatii de proprietari de la cineva care a impartit dobanda fondului de rulment pe proprietari, pe motiv ca sunt banii ... (vezi toată discuția)
Deces administrator, lipsa bani din fondul de rulment alexandru2012 alexandru2012 buna ziua, problema este urmatoare: in urma cu 6 luni s-a schimbat administratorul de la bloc, el a iesit ca lipsesc niste bani din fodul de rulment al ... (vezi toată discuția)