avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 602 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cum trec copiii pe nume meu ca tata? Mama lor i-a ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cum trec copiii pe nume meu ca tata? Mama lor i-a lăsat și a fugit ...

Cum trec copii pe nume meu ca tata mama lor ia lăsat și a fugit în afara cu alt cine va copii au 3 ani și 4 ani ea este cununata cu alt cine va care a mai avut copiii dar iau luat statul pentru ca a fost un viol în familie cum trec copii pe numele meu eu ca tata biolog vreau un răspuns repede
Unde i-a lasat pe copii mai exact?
Cum sa ii treceti pe numele dvs , nu i-ati recunoscut?
Nui pot recunoaște pentru ca ia este cununata cu alt bărbat și copii sunt la mine dar nu pe numele meu ia mănâncă alocația de 1 an cu bărbatul pe care îl are actual copii poarta numele de cununie al ei feraru eu vreau sai trec pe al meu Simion cum fac

Gajsjsjjeke a scris:

Cum trec copii pe nume meu ca tata mama lor ia lăsat și a fugit în afara cu alt cine va copii au 3 ani și 4 ani ea este cununata cu alt cine va care a mai avut copiii dar iau luat statul pentru ca a fost un viol în familie cum trec copii pe numele meu eu ca tata biolog vreau un răspuns repede

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Problema nu e de nume neaparat, ci de paternitate..
Trebuie sa il actionati pe tatal din acte in judecata, sa tagaduiti paternitatea, solicitati sa se faca test adn. O chemati in judecata si pe mama, sa exercitati impreuna autoritatea parinteasca, locuinta copiilor sa fie la dvs,, sa va plateasca pensie, sa va dea si alocatia si sa puteti muta dosarul de alocatie pe numele dvs.
E destul de complicat, va trebui sa apelati la un avocat, costurile vor fi ridicate.
Puteti deoune si cerere de ajutor public judiciar la aceeasi instanta daca aveti venituri mici.
Ultima modificare: Duminică, 11 Septembrie 2022
gi-jane2, moderator
Mulțumesc frumos pentru discuție
Ultima modificare: Luni, 12 Septembrie 2022
Manuela Rășină, administrator
Problema se poate rezolva foarte simplu. Deoarece sunt depasite niste termene procedurale va sfatuiesc sa depuneti la instanta o "actiune in provocare". Adica, cereti direct pensie de intretinere pentru minori si pe probe cereti expertiza ADN pentru dovedirea paternitatii. Cereti in subsidiar modificarea certificatelor de nastere ale minorilor in sensul de a inscrie numele dumneavoastra la rubrica -tatal. Taxa de timbru nu se plateste, dar veti plati expertiza si veti astepta ceva dupa raportul de expertiza. Daca in concluziile raportului de expertiza scrie ca sunteti tatal biologic, restul sunt formalitati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună dacă avem 2 copii minori eu sunt sora lor tata sa însurat ... Gajsjsjjeke Gajsjsjjeke Bună dacă avem 2 copii minori eu sunt sora lor tata sa însurat cu o femeie cu care a făcut 2 copii 2 băieți ia când ia născut era cununat acum copii ... (vezi toată discuția)
Nume copil dupa casatorie Cornelia G Cornelia G Daca un barbat se casatoreste cu o femeie care are un copil,copilul trece automat si el pe numele barbatului dupa cununie?Daca nu care sunt posibilitatile de a ... (vezi toată discuția)
Certificat de nastere la copil Vasilica-Irina Vasilica-Irina ce nume de familie al mamei va trece in certificatul de nastere al copilului daca eu port numele de casatorie a sotului care inca nu am divortat dar copilul ... (vezi toată discuția)