avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 709 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Ce se poate face din punct de vedere legal cand ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Ce se poate face din punct de vedere legal cand asociatia refuza ...

Ce se poate face din punct de vedere legal cand asiciatia refuza sa puna la dispoziție cerere pt a declara numarul de persoane din locuința si Adaugă un numar de persoane fals mult mai mare decat realitatea?multumesc
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 14:17, 13 Septembrie 2022
Reclamatie la primarie, conform art. 102 alin 1 pct. e din legea 196/2018, pentru neindeplinirea atributiuniloe.
Doamna,
Eu lucrez intr-o asociatie de locatari de peste 30 de ani si pana in urma cu cca.5 ani, proprietarii care doreau modificarea nr. de persoane - in plus sau in minus, intocmeau acasa, olograf, o asa-zisa cerere/notificare , prin care cereau sau notificau asociatia, desigur, pe proprie raspundere, despre modificarea dorita.
De regula aceste cereri/notificari , trebuiau a fi intocmite si mai ales prezentate la registratura asociatiei cu cel putin 10 inaintea lunii pentru care se solicita modificarea. Daca nu ramanea nicio persoana in locuinta, proprietarul declara si indecsii apometrelor.
Asadar, asociatia nu punea la dispozitie nicio cerere tip - ati inteles si daca ati inteles, asa sa procedati si dvs. Cerere predata la asociatie se inregistreaza in caietul cu corespondenta, iar proprietarul primea nr. de ordine si data. De cele mai multe ori, cererile erau aprobate in sedinta com. executiv si predate admin. pentru modificcari, dar, destul de rar se intampla ca proprietarul sa se razgandeasca, sa nu mai plece din locuinta, dar nici nu mai venea sa comunice renuntarea la cerere si atunci se intampla - intamplarisi discutii neprincipiale, cum ca proprietarul are relatii cu
admin-ul, etc...
Acum, adaugarea de persoane in evidenta asociatiei, este un lucru neplacut pentru toata lumea, adica si pentru proprietari, dar si pentru asociatie, fiecare venind cu argumentele sale. Proprietarii nu-si mai trec in catrea de imobil persoanele, multi proprietari inchiriaza locuinta la un student, dar baietii stiu cum sa procedeze (ca si cei din camin), si locuiesc impreuna 2-3, nemultumind vecinii, care il iau de gat pe admin, da?
In aceste conditii, mergeti la sev. as. prop. din primarie si reclamati presedintele sau pe cine mai doriti - doar daca sunteti curata ca lacrima lui Cristi... Este bine ?
Ultima modificare: Marți, 13 Septembrie 2022
Adam Grecu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Administratia blocului Cretu1987 Cretu1987 Buna ziua am si eu o neclaritate cu apa de la apometre.... la noi la intretinere se trece automat cate 1 mc de persoana chiar daca nu consumi sau nu esti ... (vezi toată discuția)
Nedeclarare valoare consum gaze IR2020 IR2020 Buna ziua! Avem contor gaze în fiecare apartament, iar consumul trebuie declarat lunar,până pe data de 10 a lunii,altfel, conform unei hotărâri a A.P a ... (vezi toată discuția)
Bataie de joc la asociatie! catalin123123 catalin123123 Buna,vin in fata d-voastra cu o problema legata de asociatie! Exact in urma cu un an am cumparat o garsoniera,am facut accest lucru ca pe o ... (vezi toată discuția)