avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1166 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună seara Vreau sa fac certificatul de moștenitor ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună seara Vreau sa fac certificatul de moștenitor iar notarul ...

Bună seara
Vreau sa fac certificatul de moștenitor iar notarul mi-a respins dosarul pe motiv ca defuncta are 3 dosare judecătorești.
Mamz e moarta de 7 ani ,presupun ca a avut carduri la bănci neplătite fiindcă a decedat.Ce pot face în aceasta situație ca să pot casa aceste dosare? Sau ce soluții de rezolvare am ? Va rog sa ma ajutați.
De 3 ani încerc sa fac aceste acte.
Mulțumesc
Puteți obține un certificat de calitate de moștenitor (care va atesta doar calitatea de succesor, însă nu cuprinde bunurile).
Ce obiect au dosarele respective?
Bună seara
Nu știu detalii despre dosare de aceea vreau sa aflu cum le rezolv, unde trebuie sa merg

Îmi aduc aminte ca acum 8 ani mama a avut credit luat cu buletinul de la 2 bănci și vreo 4000 de lei rămași neplătiți la Ce bank ,sa fi avut maxim 7000 de lei total datorii la bănci
Ultima modificare: Luni, 12 Septembrie 2022
Manuela Rășină, administrator
Pai tocmai de aceea, notarul nu a putut sa dezbata succesiunea.
Trebuie clarificata situația bunurilor și a datoriilor, pentru a ști exact ce cuprinde masa succesorala.
Obțineți un certificat de calitate de moștenitor și un baza acestuia puteți participa la procese și obține informații despre conturi.
Buna ziua,

In masura in care obtineți certificatul de calitate de moștenire înseamnă ca ați acceptat mostenirea, dacă o acceptați răspundeți și pentru eventualele datorii ale defunctei. Va recomand sa verificați dosarele înainte de a face orice demers, Cât timp încă nu s a solicitat in litigiile respective introducerea in cauza a moștenitorilor. In funcție de situație, dosarele respective se pot perima și atunci ați scăpat de o problema.

Cu stima.
Ultima modificare: Luni, 12 Septembrie 2022
Cabinet de Avocat - Oancea Jasmine, Avocat
Bună ziua
Va mulțumesc mult pentru răspuns.
Unde pot verifica dosarele? Mă puteți ajuta va rog, unde sa merg pentru verificare?

Cabinet de Avocat - Oancea Jasmine a scris:

Buna ziua,

In masura in care obtineți certificatul de calitate de moștenire înseamnă ca ați acceptat mostenirea, dacă o acceptați răspundeți și pentru eventualele datorii ale defunctei. Va recomand sa verificați dosarele înainte de a face orice demers, Cât timp încă nu s a solicitat in litigiile respective introducerea in cauza a moștenitorilor. In funcție de situație, dosarele respective se pot perima și atunci ați scăpat de o problema.

Cu stima.

Alte discuții în legătură

Certificat calitate de mostenitor Doruluk Doruluk Buna seara! Mi-a decedat un frate , anterior decesului a avut un accident auto care nu are legatura cu decesul. Acum exista un proces pentru daune materiale ... (vezi toată discuția)
Executare silita Constantin Madalin 16 Constantin Madalin 16 in urma unei executari silite pe numele tatalui meu care este decedat ma pot angaja la plata esalonata a createi , dar fara ca suma mentionata de executor sa ... (vezi toată discuția)
Acte pt mostenire pt cetatean cu domiciliul in strainatate Mihamc Mihamc Buna ziua. Sunt cetatean roman cu domiciliul in USA (cetatenie dubla). Pentru a prelua mostenire din Romania care sunt actele minime de care am nevoie? Trebuie ... (vezi toată discuția)