avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 617 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... zile de concediu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

zile de concediu

buna seara,

in cazul concediului neefectuat pe anul 2009 angajatorul poate dispune ca un angajat sa isi ia concediu chiar daca nu doreste asta?

multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:11, 19 Ianuarie 2010
Nu poate dispune numai angajatorul fara acordul salariatului luarea CO neefectuat. In acest sens, se exprima si art.60 alin.2 din CCMN , si anume : Cand din motive neimputabile salariatului acesta nu si-a efectuat integral concediul de odihna pe anul in curs, restul de concediu se va acorda pana la sfarsitul anului urmator, in perioada solicitata de salariat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuz plata concediu de odihna monica36 monica36 Ce as putea face in cazul in care seful nu mi-a data concediul de odihna aferent anului 2009(zilele) si nici partea baneasca .Nici pana in prezent nu am plecat ... (vezi toată discuția)
Co pe 2009?? alinaion82 alinaion82 Buna ziua! Imi spuneti va rog daca mai este posibil sa-mi iau in anul 2009 concediul de odihna ce mi se cuvine de pe anul 2008? Va multumesc frumos! (vezi toată discuția)
Concediu de odihna d_artemis d_artemis Buna seara, Daca nu am efectuat in totalitate concediul de odihna pe 2010, pot efectua restul de zile de concediu in anul 2011 ??? Pentru ca, din cauza ... (vezi toată discuția)