avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 649 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Salutar tuturor ! Vin cu o simpla întrebare. Acum 2 ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Salutar tuturor ! Vin cu o simpla întrebare. Acum 2 luni de ...

Salutar tuturor ! Vin cu o simpla întrebare. Acum 2 luni de zile, am comis-o grav, mai exact m a prins “băut” la volan. Menționez ca nu am consumat foarte mult alcool, ci pana in 400 G de whisky de 30 grade cu cola și gheata într-un interval de 4 ore (un sfert pahar alcool restul
Cola și gheata, iar timp de o ora nu am mai consumat alcool, ci doar suc, in cele 4 ore+ ca am fost la baie de 3 ori, tot in aceeași perioada ). Pe timpul zilei am avut 5 mese solide bogate in carbohidrați și peste 3 L de apa băută. Ultimul pahar l am băut in jurul orei 0.00, iar poliția m a oprit la 0.20 si in etilotest mi.a ieșit 0.54 ( fără sa beau apa sau sa mestec guma, după ultimul pahar) Prima proba am dat-o la 1:00 a doua a proba la 2.00. In intervalul celor 2 probe, am mâncat si am băut in jur de 3 l de lichide. Menționez ca am 1.72 înălțime, 91 kg și 28 de ani. Sunt o persoana super activa cu 20 de ani, de activitate sportiva in care ma antrenez 6 din 7 zile la intesitate maxima, iar metabolismul meu este unul foarte rapid, fiind mezomorf ca tip somatic. Poate fi un factor negativ perioada scurta de la ultimul pahar pana la testarea cu etilotestul ? Va întreb pe dumneavoastră, pentru ca nu am mai trecut prin așa ceva. Câteva persoane din cadrul medical, mi au spus ca din cauza ultimul pahar si a vaporilor din organism, fiind timpul foarte scurt, m au dus la aceea valoare. Mulțumesc anticipat.
Ultima modificare: Marți, 13 Septembrie 2022
G30rg33, utilizator
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 04:36, 13 Septembrie 2022
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Posibil ca in urma rezultatelor analizelor de singe sa fiti incadrat la :
"Infracţiuni contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice
Art. 336
Conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe
(1) Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă."
[ link extern ]
E bine sa va cautati un avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alcool la volan geo_host geo_host In urma unui test cu etiloscopul a rezultat o alcoolemie de 1.02 alcool in aerul expirat. La ce sa ma astep pe viitor? Ce pot face? (vezi toată discuția)
Alcool la volan obi33 obi33 Am avut la etilotest 0,52 g/l la ora 17 seara nu mâncasem nimic decât dimineața am greutate 76-78kg si 1\'83 înălțime.Dosarul s- a trimis la parchet.Mi ... (vezi toată discuția)
Alcool la volan... ContSters323118 ContSters323118 Buna ziua! Am fost prins in timp ce conduceam un autovehicul cu o alcoolemie in aerul expirat 0,57 mg/l, noaptea.. pe un drum slab circulat, practic nu era ... (vezi toată discuția)