Buna, ma intereseaza sa stiu in baza a carei legi pot intra in posesia actelor depuse intr-un dosar de cercetare cu accident de munca avand in vedere ca acest dosar contine acte semnate in fals cum ar fi Fisa de instruire la angajare, Test SSM introductiv la locul de muncam, Fisa de identificare a riscurilor profesionale, Fisa cu instructiuni proprii de prevenire si protectie pentru lucrul la inaltime, Anexa la fisa postului. Am descoperit aceste semnaturi false la prezentarea mea la ITM deoarece nu imi era in clar ceva, stiind ca nu am semnat astfel de fise la firma unde am lucrat. Doresc sa fac cerere la firma unde am lucrat cat si la ITM pentru a intra in posesia lor. Va multumesc !
Cerere puteti face, dar legislatia ssm nu permite sa puteti primi aceste documente aflate in dosarul de cercetare a AM. Puteti primi de la angajator doar PV de cercetare AM avizat de catre ITM si formularul FIAM pentru inregistrare AM de catre firma.
Puteti deschide actiune in instanta si sa cereti instantei ca la dosarul cauzei sa fie depuse de catre firma documentele care sustineti ca nu au fost semnate de dvs. Veti avea acces la dosarul cauzei in baza aprobarii cererii dvs. de catre instanta.
Instanta poate dispune efectuarea unei expertize grafologice asupra respectivelor documente pentru a se stabili daca semnaturile sunt autentice.
Daca ati fost la ITM si ati descoperit ca exista semnaturi false puteti contesta PV de cercetare AM.
Daca deschid actiune in instanta pentru daune materiale si morale, pot in aceasi proces sa cer si expertiza semnaturilor sau trebuie sa deschid 2 actiuni (procese) separat? Se vor judeca in acelasi proces amandoua cereri? Va multumesc !
Accident munca
Antonia20
Domnul avocat sotul meu lucra pe tir la o firma din resita din 3.11.2017 si pe 24.11.2017 in timp ce era la incarcare s-a urcat sa trega prelata la tir si a ... (vezi toată discuția)